Bakanlık'tan Emisyon Ölçümü Uyarısı! Yaptırmayana 1546 TL Ceza Verilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmayan 1 milyon 931 bin 125 araç sahibine önce uyarı gönderilecek, uyarılara uymayanlar 1546 TL ceza alacak.

Bakanlık'tan Emisyon Ölçümü Uyarısı! Yaptırmayana 1546 TL Ceza Verilecek

Bakanlık'tan Emisyon Ölçümü Uyarısı! Yaptırmayana 1546 TL Ceza Verilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri tarafından paylaşılan bilgilere göre, Çevre kanununda yer alan 20. maddeye göre trafiğe kayıtlı araçların egzoz emisyon ölçümü yaptırması şart. Aynı kanun çerçevesinde ilgili ölçümleri yaptırmayan araç sahipleri 1546 TL, standartların dışındaki emisyona sahip araç sahiplerine ise 3 bin 93 TL para cezası uygulanıyor.

ÖNCE UYARI, UYARIYA UYMAYANA PARA CEZASI

Ülkemizde trafiğe kayıtlı 23 milyonun üzerinde araç bulunuyor, bu araçların 11 milyonu egzoz emisyon ölçümüne tabi, geçtiğimiz sene bu araçlardan 8 milyondan fazlası bu şartları yerine getirmediği belirtildi. Araçların egzoz gazı emisyon ölçümünü yaptırmayan kişiler öncelikle uyarılacak, uyarılara rağmen ölçüm yaptırmayanlara ise cea uygulanacak.

2019 YILINDA CEZALAR ARTACAK

Çevre ve Şehircilik bakanlığı geçtiğimiz sene kara taşıtlarından kaynaklanan hava kirliliğinin önüne geçilmesi için yaptığı ölçümlerde , gerekli ölçümleri yaptırmayan kişilere toplamda 1 milyona yakın idari para cezası uygulamıştı. 2019 yılının ilk yarısında ise 600 binin üzerinde idari para cezası kesildiği öğrenildi.