Bakanlık Hazırlıkları Başlattı! 6 Ay Ertelemeli 100 Bin Liraya Kadar Kredi İmkanı Getiriliyor...

Hazine ve Maliye Bakanlığı, ekonomi reform paketinde bulunan ve kendi görev alanına giren başlıklarda yeni bir torba teklif hazırlığına başladı.

Bakanlık Hazırlıkları Başlattı! 6 Ay Ertelemeli 100 Bin Liraya Kadar Kredi İmkanı Getiriliyor...

NTV'deki habere göre, ilave istihdam sağlana küçük işletmeler için kredi desteği sağlanacak.Bakanlığının geçtiğimiz ay açıklanan reform takvimi kapsamında çalışmalara başladığı kaydedildi. Takvimde haziran sonuna kadar hayata geçirilmesi hedeflenen düzenlemelerin, torba teklif haline getirileceği kaydedildi.

NTV'deki habere göre enflasyondaki artış ve dezenflasyon süreci önünde risk oluşturan unsurları değerlendirmek ve gerekli önlemlerin belirlenmesi için fiyat istikrarı komtiesi oluşturulacak. finans kanadında çalışmalar yapmak için ise Finansal İstikrar Komitesi kurulacak. Bakanlık tarafından yeni bir teklif de hazırlanıyor. Torba yasada küçük ve mikro işletmeleri ilgilendiren bir destek hayata geçirilecek. İlgili işletmelere KGF destekli kredi imkanı getirilecek. Her bir çalışan için 100 bin liraya kadar kredi hakkı tanınırken, üst limit 500 bin lira olarak belirlenecek. Kredinin 2 yıl vadeli, ilk 6 ayının geri ödemesiz kullandırılacağı kaydedildi.