Bakanlık Genelge Yayımladı 2023 Bedelli Askerlik Ücreti Yeniden Hesaplandı İşte Yeni Ücret

Bedelli askerlik için 2023 yılında Ocak-Temmuz arasındaki dönem için verilecek ücret Bakanlığı yayımladığı genelge ile yeniden belirlendi.

Bakanlık Genelge Yayımladı 2023 Bedelli Askerlik Ücreti Yeniden Hesaplandı İşte Yeni Ücret

Aralık ayının açıklanmasıyla beraber memur ve emekliye yapılan zamdan sonra bedelli askerlik ücreti yeniden belirlendi. Yeniden hesaplanan aylık kat sayı üzerinden bedelli askerliğin 2023 yılı Ocak-Temmuz aylarındaki dönem için ücreti 104 bin 84 lira 16 kuruş oldu.

Hazine Maliye Bakanlığı’nın zamlar ve 2023 yılı için Ocak-Temmuz katsayıları genelge ile açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin imzasını taşıyan genelgeye göre bedelli askerliğin hesaplanmasında kullanılan 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 154’üncü maddesi uyarınca aylık gösterge tablosunda yer alan rakamlar ile ek gösterge ve kıdem aylığı gösterge rakamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak olan katsayı 0,433684 olarak belirlendi. Bu yeni katsayı ile yapılan hesaplama sonucunda bedelli askerliğin ücreti 2023 yılı Ocak-Temmuz arasındaki dönemde 104 bin 84 lira 16 kuruş oldu.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /