Bakanlık Duyurdu: En Yakın PTT'ye Giderek 260 TL Fatura Destek Ödemesini Alabilirsiniz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı fatura destek ödemeleri hakkında duyuru yayımladı. Buna göre 260 TL en yakın PTT'den alınabilecek. İşte o duyuru...

Bakanlık Duyurdu: En Yakın PTT'ye Giderek 260 TL Fatura Destek Ödemesini Alabilirsiniz!

Bakanlık Duyurdu: En Yakın PTT'ye Giderek 260 TL Fatura Destek Ödemesini Alabilirsiniz! 

Türkiye'de milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren destek ödemeleri devlet tarafından duyurulmaya devam ediyor. Buna göre ise faturada adı soyadı yazan milyonlarca vatandaş için açıklamalar peş peşe gelmeye başladı. Yeni yıl öncesi ve sonrasında devlet tarafından yapılan elektrik faturası destek ödemelerine ilişkin de yeni açıklamalar geldi.

Hükümet kanadından vatandaşın öderken cebini yakan elektrik faturalarına çözüm gelmişti. Faturasından yakınan milyonlarca vatandaşa müjde duyurulurken bu süreçte faturalar 130 TL ve üzeri gelmesi durumunda ise belirli bir kısmı devlet tarafından ödeniyor. Tek yapılması gereken ise bu süreçte TC kimlik numarası ve fatura ile en yakın PTT şubesine gitmek olacak.

Geçtiğimiz yıldan itibaren sürekli olarak yükselen enerji fiyatları sonrası vatandaşlar faturalarını ödemekte güçlü çekerken artan maliyetler sonrası da devletten destek sözü geldi. Elektrik kullanım için de yardıma başvuran vatandaşlar PTT üzerinden ödemelerini alabiliyor.

2022 yılı itibariyle artan elektrik maliyetleri bu yılda devam ediyor. Geçen yıl evine 80 TL elektrik faturası gelen bir vatandaşın bu yıl evine en az 200 TL elektrik faturası geliyor. Yaşanan artış sonrası ise Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'da dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara bu süreçte fatura destek müjdesini açıklamıştı.

Elektrik faturası yardımı almak isteyen vatandaşlar için ise Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı ve önce ki döneme de ait faturaların PTT şubesine müracaat edilerek desteklerden faydalanabileceği ifade edildi.

2023 YILI GÜNCEL ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİ

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen destek ödemeleri de vatandaşlara bir nebze can suyu oluyor. Buna göre ise 130 TL ve üstü fatura ödeyen vatandaşlar şartları karşılamaları durumunda da bu ödemelerden faydalanabiliyor.

2023 yılı güncel elektrik faturası destek ödemeleri:

  • 1 kişilik aileler için (75 kilovatsaatlik tüketim): 130,09 TL
  • 3 kişilik aileler için (100 kilovatsaatlik aylık tüketim): 173,46 TL
  • 4 kişilik aileler için (125 kilovatsaatlik aylık tüketim): 216,82 TL
  • 5 kişi ve üstü olan aileler için (150 kilovatsaatlik aylık tüketim): 260,19 TL