Bakanlık Desteği ile Satılan Ucuz Et ve Kıymaya Fahiş Zam

Son dakika haberi: Tarım Bakanlığının desteği ile satılan ucuz ete fahiş bir zam geldi. Zincir marketlerde satılan kıymaya 10, kuşbaşı ete 11 TL zam geldi.

Bakanlık Desteği ile Satılan Ucuz Et ve Kıymaya Fahiş Zam

Kırmızı ete bir zam daha geldi.

Geçtiğimiz gün hem kırmızı ete , hem de beyaz ete zam haberleri art arda gelmişti. Bu haberlerin ardından , Tarım Bakanlığının sattığı ucuz ete de zam geldi. 

Bazı marketlerde 500 gr'lık kıymanın fiyatı 14.50 TL 'den 19.50 TL 'ye seviyesine yükseldi ve etin kilogram fiyatına 10 TL 'lik fahiş bir zam gelmiş oldu.  1 kg dana kuşbaşının fiyatı ise 31 TL seviyesinden 42 TL seviyesine kadar yükseldi ve kuş başı ete de 11 TL 'lik bir zam geldi. 

GRAMAJ DÜŞÜRÜLDÜ

Ortama iki üründe yaşanan  yüzde 35 'lik zam oranı vatandaşın ucuz et yeme imkanını da ortadan kaldırmış oldu. Marketler ise satışların devam etmesi için 500 gram kıymayı 19,50 'den satmak yerine gramajı 400 'e düşürdü. Bu gramajda kıymaya eski fiyat üzerinden 1 lira, kuşbaşı ete  ise 1.75 lira zam yapıldı.

Dönemin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Et ve Süt Kurumu tarafından büyük market zincirlerine kurulacak reyonlarda halka ucuz ve sağlıklı et sunacaklarını söylemişti. Daha sonra uygulama faaliyete geçmiş ve 3 büyük markette 'ucuz et' satışı başlamıştı. Buna göre kıymanın kilosunu 29 TL'den kuşbaşının ise 31 TL'den satışa sunuldu.

FAKIBABA, ET FİYATLARI DAHA DA AŞAĞI ÇEKİLECEK DEMİŞTİ

Dönemin gıda Bakanı Fakıbaba , yaptığı açıklamada et fiyatlarının daha da düşeceğini söylemişti.

Ön görüsü tutmayan Fakıbaba'nın açıklaması şu şekildeydi:

"Çok kısa bir zamanda belirli marketlerde reyon satın alıp oralarda et ve süt kurumunun ürünlerini satmayı planlıyorum. Belirli marketlerde reyon kiralıyorum. Benim buradaki amacın nedir? Garibana alt gelirli guruba onların keselerine uygun kıyma ve kuşbaşı gibi et ürünlerini yedirebilmek. Çok kısa bir zaman içerisinde bu durum gerçekleşecek. Üretici benim için her şey. Üretici olmaz ise hiçbir şey olmaz. Eğer biz üreticiyi küstürür, üreticiyi rahatsız edersek. Bundan dolayı üretici üretimden vazgeçer ise biz fiyatı düşürelim diye o zaman çok yüksek fiyatlara bunu mal edebiliriz."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA