Bakanlık Açıkladı İşte Üniversiteliye Destek Paketinin Detayları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, öğrenciye ulaşım destek paketinin detaylarını açıkladı.

Bakanlık Açıkladı İşte Üniversiteliye Destek Paketinin Detayları

Katıldığı bir programda öğrenciye ulaşım desteği hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Derya Yanık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı, üniversite öğrencileri için yılda iki kez verilecek ulaşım desteğinin ayrıntılarına ilişkin soruyu yanıtlarken şunları söyledi:

"Bizim yaptığımız sosyal yardımların, sosyal desteklerin tamamının dayandığı mevzuat 3294 sayılı kanun. Bu programımızda ilk kez uygulanan bir destek. Sosyal yardım faydalanıcısı ailelerin üniversite öğrencisi çocuklarına, bunlar 25 yaş altı ve lisans öğrencileri olacak, ailesinden uzakta eğitim gören üniversite öğrencilerine yılda 2 defa gidiş dönüş biletlerini biz temin edeceğiz. Öğrenci arkadaşlarımızın, ailelerinin yaşadığı yerdeki vakıflarımıza müracaat ederek, ulaşım biletlerini de ibraz etmek suretiyle 500 liraya kadar ulaşım giderlerini biz karşılıyoruz."

"500 lira tek yön mü?" sorusu üzerine Bakan Yanık, "Her bir birey için evet 500 lira. 2023 yılında bu destek miktarımız 750 lira olacak. Yaklaşık 150 bin üniversite öğrencisinin yararlanacağını öngörüyoruz. Ödemeler doğrudan doğruya öğrenci arkadaşlarımızın IBAN hesaplarına vakıflarımız tarafından yapılacak." bilgisini paylaştı.

Bakan Yanık, öğrencinin geri dönüşünde de biletini ibraz etmek şartıyla ulaşım yardımından faydalanabileceğini söyledi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /