Bakan Pekcan'dan İzmir'de Felaketten Etkilenen Esnafa Destek Sözü: 50 Bin Liraya Kadar Hibe Verecek, Borçları 1 Yıl Erteleyeceğiz

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, İzmir'de tsunamiden zarar gören esnafa TESKOMB üzerinden 50 bin liralık hibe desteğinin yanı sıra Halk Bankası üzerinden daha önce kredi kullanan esnafların da borçlarının 1 yıl daha faizsiz olarak erteleneceğini söyledi.

Bakan Pekcan'dan İzmir'de Felaketten Etkilenen Esnafa Destek Sözü: 50 Bin Liraya Kadar Hibe Verecek, Borçları 1 Yıl Erteleyeceğiz

İzmir'deki depremin ardından devletin tüm kademeleriyle adeta seferber olduğunu söyleyen Ticaret Bakanı, esnafları tek tek ziyaret ederek burada geçmiş olsun dileklerini iletti. İzmir'de tsunami ve depremden zarar gören esnafa karşılıksız hibe ve borç erteleme sözü veren Pekcan, "Hepimiz buradaydık. İlk günden itibaren Bakanlarımız da buradaydı. Çok şükür esnaflarımızda da o memnuniyet ve hoşnutluğu görmek beni ayrıca mutlu etti. Biz de Ticaret Bakanı olarak her zaman esnaflarımızın yanındayız. Caddelerin yıkanmasından dezenfektesine kadar tüm devlet teşkilatlarımız devreye girip, her türlü özeni gösterdiler. Biz de Cumhurbaşkanımız açıkladı; her zaman esnafın hamisiyiz. Zarar gören esnaflarımıza 50 bin TL'ye kadar TESKOMB üzerinden hibe vereceğiz. Halk Bankası üzerinden kredi kullanan esnaflarımızın borçlarını 1 yıl daha faizsiz olarak öteleyeceğiz" diye konuştu.  

Benzer afetler yaşanmaması için devlet, STK'lar ve milletin el ele vererek tam bir iş birliği içerisinde çalışması gerektiğine vurgu yapan Bakan Pekcan, "İnşallah böyle felaketleri bir daha yaşamayız. Devlet millet el ele bununda üstesinden geldik. Ölenlere Allah'ta rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Bundan böyle, benzer afetler yaşamamak için de devlet, STK'lar ve millet el ele vererek çalışmalarımızı tam bir iş birliği ve eşgüdüm içerisinde sürdürmemiz gerektiğine inanıyorum" dedi.