Bakan Pakdemirli,"Bir Müjde Verelim" Diyerek Duyurdu

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kıyı balıkçılarına verilecek destek ödemelerinin Mayıs ayı içerisinde ödeneceğini açıkladı.

Bakan Pakdemirli,"Bir Müjde Verelim" Diyerek Duyurdu

Bakan Pakdemirli, Erdek'teki bir midye üretim çiftliğindeki hasada katılırken, burada üretim hakkında yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, midyenin doğada kendiliğinden yetişen bir canlı olduğunu, her gün midyelerin yüz milyonlarca litre suyu süzdüğünü vurgulayarak, "Bu anlamda denizleri temizliyor olmasının, çevreci olmasının çok büyük anlamı var. Ayrıca bir ihracat ürünü olduğu için büyük bir ihracat potansiyeli var. Türkiye'de şu an 20 kadar midye çiftliğinde yaklaşık 15 bin tonluk bir üretim kapasitemiz var. İlerleyen yıllarda kapasitemizi yeni çiftliklerle artırmayı düşünüyoruz. Son derece çevreci olması hasebiyle de çevreyi kirletmenin aksine bilakis denizlerimizi temizleme özelliğine sahip." dedi.

Kıyı balıkçılarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, "Bu arada kıyı balıkçılarımıza da bir müjde vermiş olalım. Her yıl onlara da bin lira ödüyorduk, genelde sene sonuna kalıyordu. Bunu da inşallah bu yıl en yakın zamanda, mayıs ayı içinde ödemeyi planlıyoruz." dedi.