Bakan Pakdemirli Açıkladı : Geleceğin Sektörü Olacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Turhal Şeker Fabrikası'nın 85. pancar alım kampanyasında konuştu.

Bakan Pakdemirli Açıkladı : Geleceğin Sektörü Olacak!

Geleceğin sektörünün tarım olacağını ve gıda konusunu ele alan ülkenin dünyanın lider ülkesi olacağını söyleyen Tarım ve Orman Bakanı, bunun için Türkiye'nin gerekli çalışmaları yapacağını, çiftçilere ve sektöre yönelik yatırımların süreceğini söyledi.

"Hiç Şüphesiz Geleceğin En Parlak Sektörü Tarım Sektörü Olacak"

Bekir Pakdemirli , "Hiç şüphesiz ki geleceğin en parlak sektörü tarım olacak. Artık dünyayı doyuran, lider ülke olacak. Bunun yolu da tarımla teknolojiyi buluşturmaktan geçiyor. Daha düne kadar tarlasını sabanla süren çiftçimiz, bugün en son teknolojiyi kullanıyor ve kazancına kazanç katıyor. Artık tarlasında otonom traktör, drone ve sensör kullanan çiftçimiz var. Bu durum bizler için gurur verici." dedi.

"Sudan'dan Tarım Arazileri Kiraladık"

Büyük devlet olmak için bazı bedeller ödenmesi gerektiğini, bu yüzden Türkiye'nin elini taşın altına sokmaktan çekinmeyeceğini söyleyen Pakdemirli, Sudan'da kiralanan tarım arazilerine ilişkin gelen eleştirilere de yanıt verdi. Pakdemirli , "Kozalarına hapsolmuş devletler büyüyemezler. Sudan'da tarım arazilerini kiraladık ve yakın zamanda buralarda ekim yapmaya başlayacağız. Bize, 'Sudan'da ne işiniz var?' diyorlar. Amerika'nın, Çin'in, Hollanda'nın, Fransa'nın Afrika'da ne işi varsa bizim de o işimiz var. Gıda arz güvenliğimiz için çalışıyoruz. Farklı coğrafyalarda üretim yapabilmek geleceğimizin, üretimimizin sigortasıdır. Sudan bizim gönül coğrafyamızın bir parçası. Bizler kadim, köklü ve kudretli bir milletin evlatlarıyız. Tarih boyunca hep mazlumun, haklının ve güçsüzün yanında olmuş bir milletiz. İşte bugün bize bunun bedelini ödetmek isteyen sömürgeci bir anlayışa karşı milletçe, devletçe mücadele veriyoruz. Buradan özellikle ifade etmek istiyorum. Bu asil ve necip milleti ne Gezi ne FETÖ ne darbe girişimi ne de dolar üzerinden bir operasyon çekmeye kalkarak yıkabilirsiniz. Bunu yapmaya çalışanlar kendi enkazları altında kalacaklardır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın." şeklinde konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı, konuşmasının ardından şeker pancarını ilk teslim eden 3 çiftçiye hediyeler verdikten sonra 2018 yılı şeker pancarı alım kampanyasını resmen başlattı.

Kamudan haberler, gündemdeki son gelişmeler, ekonomi, kamuya personel alımları, özel sektör iş fırsatları ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Kamubulteni.com - Ankara