Bakan Nebati’den Tek Haneli Enflasyon Mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonla ilgili açıklamalarda bulundu. Seçimlere tek haneli enflasyonla girileceğini ifade etti.

Bakan Nebati’den Tek Haneli Enflasyon Mesajı

Bugün açıklanan enflasyon oranları sonrasında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den tek haneli enflasyon mesajı geldi.

‘’2023 Haziran seçimlerine tek haneli enflasyon ile gireceğiz’’

Bakan Nebati, ısrarla vurguladığı 2023 haziran seçimlerine tek haneli enflasyon ile girileceği mesajını bir kez daha yineledi. Nebati; ‘’2023 Haziran seçimlerine de tek haneli bir enflasyon rakamı ile gireceğiz. Unutmayalım ki gerçekten her zorlukla beraber bir kolaylık vardır’’ ifadelerini kullandı.

‘’Döviz Kurunu düşürdüğümüz gibi enflasyonu da düşüreceğiz’’

Bakan Nebati, artan döviz kuruna yapılan müdahaleler sonucu düşen dolar gibi enflasyonunda düşeceğini belirtti. ‘’ Enflasyon karşısında yaşadığımız zorluklarda takılı kalıp hadiseyi sonsuza dek sürecek gibi görmek, bizim bakış açımızda yer almamaktadır. Döviz kurunu kapsamlı ve yenilikçi metotlar ile düşürdüğümüz gibi enflasyonu da önümüzdeki dönemde düşüreceğiz.’’

Enflasyon tüm ülkelerde etkili oluyor

Bakan Nebati paylaşımının devamında ‘’Salgın sonrası dönemde küresel ekonomik aktivitedeki toparlanma neticesinde enflasyonun gelişmiş ve gelişmekte olan tüm ülkelerde etkili olduğuna birlikte şahit oluyoruz’’ dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /