Bakan Nebati’den Enflasyon Mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Bankalar Birliği 65. Olağan Genel Kurulunda açıklamalarda bulundu, Nebati "Enflasyonun geçici nitelikte olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Bakan Nebati’den Enflasyon Mesajı

Katıldığı programda konuşma yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "İlk çeyrekte güçlü ve dengeli büyüme eğilimi sürüyor. Öncü göstergeler büyümenin yıllık %7 gerçekleşeceğine işaret ediyor" dedi.

Bakan Nebati’nin Konuşmasından Satırbaşları;

"Küresel ekonomi zor bir dönemden geçiyor. Emtia fiyatlarındaki yüksek artışlar, tedarik zincirinde yaşanan sorunlar ve taşımacılıkta artan fiyatlar tüm dünyada enflasyonun sert bir biçimde yükselmesine sebep oldu. Bugün gelişmiş ülkeler son 40 yılın en yüksek enflasyonunu yaşıyor.

Vatandaşlarımızın ve üreticilerimizin maruz kaldığı fiyat artışlarını sübvanse ediyoruz.

Yüzde 7 Büyümeyi İşaret Ediyor

Üretimi, yatırımı, ihracatı ve istihdamı artırmayı amaçlayan Türkiye Ekonomi Modeliyle kararlı bir biçimde yola devam ediyoruz. Türkiye Ekonomi Modeliyle ülkemiz kararlı ve istikrarlı şekilde büyümeye devam ediyor. Öncü göstergeler ilk çeyrekte yüzde 7'lik büyümeye işaret ediyor.

İstihdamda salgın döneminde kayıpları telafi ettik. Ülkemiz, kaliteli ve sürdürülebilir bir büyüme göstermeye devam ediyor.

60 milyar tutarındaki KGF'yle yatırımları destekliyoruz. Kredilerin istihdam gibi doğru alanlara yönelmesini sağlamak amacıyla ticari kredilerde yüzde 10 oranında zorunlu karşılık uygulaması getirdik.

Enflasyonun Geçici Nitelikte Olduğunu Düşünüyoruz.

Enflasyon ülkemizin ve dünyanın önemli bir problemi. Enflasyonu en önemli öncelik olarak görüyoruz. Enflasyonun geçici nitelikte olduğunu düşünüyoruz. KKM gibi yenilikçi metotlarla döviz kurunun enflasyon üzerindeki etkisini azalttık. Fiyat istikrarını kalıcı olarak sağlamak için çalışmaya devam ediyoruz.

Enflasyonla mücadeleyi sadece devletin çözeceği bir sorun olarak görmüyoruz. Tüm paydaşlarla ortak hareketi gerektiren çok kapsamlı bir süreç olduğunu düşünüyoruz. Sektörlerimizle tam bir koordinasyon halindeyiz. Milletimizi enflasyona ezdirmemek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /