Bakan Nebati’den Enflasyon Açıklaması Sıkıntımız Var Aşıyoruz Aşacacağız

Şanlıurfa İl Danışma Meclisi'nde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyonla ilgili bir sıkıntımız var, hiç merak etmeyin aşıyoruz, aşacağız" dedi.

Bakan Nebati’den Enflasyon Açıklaması Sıkıntımız Var Aşıyoruz Aşacacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AKP Şanlıurfa İl Danışma Meclisi'nde konuştu. Nebati enflasyon sorununa ilişkin olarak "Enflasyonla ilgili bir sıkıntımız var hiç merak etmeyin aşıyoruz, aşacağız, kimseyi enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

‘’Aşıyoruz, Aşacağız’’

Bakan Nebati konuşmasında Türkiye’nin 2020 ve 2021 yılında dünyanın en fazla büyüyen ülkesini olduğunu belirterek konuşmasında; ‘’Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren hızlı şekilde bütün problemleri bertaraf ettik. İki yıl önce salgın başladığında Türkiye zayıf düşecek, fabrikalar kapanacak dediler. Karamsarlar yine aramızda. Elhamdülillah 2020 yılını da 2021 yılını da dünyanın en fazla büyüyen ülkesi haline getirdik. Şimdi Karadeniz'de savaş var. İki yıl önce alınan kararları bir bir uygulamaya soktuysak yine öyle yapacağız. Enflasyon ile ilgili bir sıkıntımız var aşıyoruz, aşacağız. Türk lirasına güveni artırıyoruz’’ ifadelerini kullandı

Bakan Nebati konuşmasının devamında ‘’Bu ülke kötümserlere rağmen güçlenerek 21. yüzyıla damgasını vuruyor. Hükümetlerimizin uyguladığı bütün politikalarla sıkıntıların üstesinden geliyor. 20 Aralık'ta sabah, 'tamam oldu, atık gidiyorlar' diyenler saat 19'dan sonra kafalarını duvara vurdular. Salgın döneminde ihracat artacak dedik, üretim artacak dedik, işsizlik azalacak dedik artıramazsınız dediler. Ne oldu? Onlar duvarlara başlarını vurdular. 225 milyar doları aşan bir ihracat ve şubat sonu itibarıyla birikimli olarak 232 milyar dolar ulaşan bir ihracat. Dünya bir enflasyon kıskacında. Bu işlerin üstesinden geliyoruz. Kimseyi yarı yolda bırakmadık bundan sonra da bırakmayız. Salgının üstesinden geldiğimiz gibi Karadeniz'deki bu gerginliğin üstesinden de geleceğiz’’ dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /