Bakan Nebati Söyledi: Kobi Destek Paketi Geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Teminat eksikliği yaşayan Kobilerimizin finansman ihtiyaçlarını en uygun şekilde desteklemek amacıyla, yeni bir hazine destekli kefaret paketi çalışması yürütüyoruz” Dedi.

Bakan Nebati Söyledi: Kobi Destek Paketi Geliyor

Hazine Bakanı Nebati, KOBİ’ler için hazine destekli çalışma sürdürdüklerini söyledi. Çalışmaya yönelik Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımda;


“Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında bugüne kadar uygulamayı aldığımız destek paketleri teminat eksikliği bulunan işletmelerimizin finansman ihtiyaçlarını karşılaması hususunda önemli bir işlev görmüştür. Gelinen aşamada teminat eksikliği yaşayan KOBİ’lerimizin finansman ihtiyaçlarını en uygun şekilde desteklemek amacıyla üretim, ihracat ve istihdamı önceleyen Türkiye ekonomi modelimizle uyumlu şekilde, yeni bir hazine destek kefalet paketi çalışması yürütüyoruz. Hazine destekli kefalet paketi, ekonomimizin lokomotifi olan KOBİ’lerimizi odağına alan bir anlayışla kurgulanmakta olup teknik çalışmaların tamamlanmasına müteakip hazırlanan paketin kullandırım koşulları ve diğer bütün detayları kamuoyumuzun bilgisine sunulacaktır.”


Dedi.