Bakan Nebati İlk Kez Açıklandı Devlet KKM İçin Bugüne Kadar 91 Milyar Ödedi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Hazine tarafından desteklenen kur korumalı mevduat için hesaplara bugüne kadar 91,6 milyar TL ödeme yapıldığını açıkladı.

Bakan Nebati İlk Kez Açıklandı Devlet KKM İçin Bugüne Kadar 91 Milyar Ödedi

Döviz karşısında değer kaybeden Türk Lirası’nın değer kaybını önlemek için faaliyete geçirilen Kur Korumalı Mevduat’ın (KKM) maliyeti artmaya devam ediyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bugüne kadar Kur Korumalı Mevduat hesaplarına 91,6 milyar TL ödeme yapıldığını açıkladı.

Bakanlığın TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda yaptığı açıklamada hazine destekli KKM hesaplarında yenileme oranının yaklaşık yüzde 70 olduğunu duyurdu.

Nebati açıklamasında, “KKM uygulaması olumsuz jeopolitik gelişmeler, küresel finansal koşullardaki sıkılaşma, avro-dolar paritesindeki gelişmeler ve arz güvenliğine ilişkin yaşanan tüm sorunlara rağmen finansal istikrarın sürdürülmesinde etkin rol oynamıştır. Bu uygulamanın döviz kuru dalgalanması ve diğer makroekonomik göstergeler üzerindeki olumlu etkileri dikkate alındığında maliyeti sınırlı kalmıştır” dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /