Bakan Nebati Ekonomimizdeki Büyük Başarı Tüm Dünya Tarafından Takdir Ediliyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı son dakika açıklamasında ekonomideki başarının tüm dünya tarafından takdir edildiğini dile getirdi.

Bakan Nebati  Ekonomimizdeki Büyük Başarı Tüm Dünya Tarafından Takdir Ediliyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den Türkiye ekonomisi hakkında dikkat çeken bir açıklama yaptı. Türkiye Katılım Bankaları Birliği 21. Olağan Genel Kurulu'na katılan Bakan Nebati burada yaptığı açıklamada, "Ekonomimizin son 2 yılda gösterdiği büyük başarı, tüm dünya tarafından takdir ediliyor" dedi.

Türkiye Katılım Bankaları Birliği'nin (TKBB) 21. Olağan Genel Kurulu'na katılan ve burada konuşma yapan Bakan Nebati, Kur korumalı mevduat (KKM) gibi finansal araçlarla enflasyonun tetikleyicisi olan, enfalsyonu tırmandıran döviz kurlarında son dönemlerde yaşanan dalgalanmaların önüne geçildiğini, çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bakan Nebati'nin söz konusu konuşmayı yaptığı dakikalarda ise dolar/TL 15,85 seviyesine kadar yükseldi.

Belediyeler Yardım Etsin Çağrısı Yaptı

Konut fiyatları hakkında da konuşan Bakan Nebati, mücadelenin sürdüğünü söyleyerek, "Yerel yönetimler de bu konuda bize destek verirlerse özellikle İstanbul'da hızlı bir şekilde ve özellikle de mahalle aralarındaki arsaların hızlı bir şekilde konut üretimini gerçekleştirecek imkanları seferber etmekle, bu yıl içerisindeki İstanbul'daki konut arzını karşılayacak şekilde bir sonuçla karşı karşıya kalabiliriz. Biz varız, biz hazırız. Her türlü imkanı ortaya koyacak gücümüz var." dedi.

Ekonomimiz Büyük Başarı Gösterdi

Bakan Nebati söz konusu  açıklamasının devamında, Türkiye ekonomisinin büyük takdir topladığını söyledi ve ekleyerek  "Ekonomimizin son iki yılda gösterdiği büyük başarı, tüm dünya tarafından takdir ediliyor. Mevcut küresel olumsuzluklara rağmen ülkemiz büyümeye devam ediyor ve öncü göstergeler bu yılın ilk çeyreğinde güçlü ve dengeli büyüme eğiliminin sürdüğünü gösteriyor. Sanayi üretimimiz 2022 yılının ilk çeyreğinde yüzde 10,2 oranında artış gösterdi. İhracatta her ay rekor üzerine rekor kırıyoruz." ifadelerini kullandı.