Bakan Nebati Canlı Yayında Açıkladı Otomobilde ÖTV İndirimi Olacak Mı?

Seçim öncesi otomobilde ÖTV indirimi bekleyenlere Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den kötü haber geldi, “Gündemimizde yok.”

Bakan Nebati Canlı Yayında Açıkladı Otomobilde ÖTV İndirimi Olacak Mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Habertürk ve Bloomberg HT ortak yayınında ekonomi gündemine ilişkin sorulara cevap verdi.

Bloomberg HT Genel Müdürü Alican Türkoğlu'nun sorularını yanıtlayan Bakan Nebati, "Enflasyondaki yukarı yönlü ivme kırıldı. Biz bu enflasyon devrini kapattık artık." dedi.

Asgari Ücrete Ara Zam Olacak Mı?

Asgari ücrete ara dönemde zam beklentileri hakkında sorulan soruya Bakan Nebati, “Asgari ücrette yılda bir kere zam yapılıyor biliyorsunuz. Geçen yıl enflasyondan korumak için ara zam yapıldı. Yüzde 95'lik bir artış, enflasyonun 30 puan üzerinde. Şu anda asgari ücretliye yine bir zam yapıldı. Önümüzdeki yıl için geçinmesi için bir artış yapıldı. Enflasyonu biz çözdük. Yıl ortasında bir zam olmaması lazım. Bu tabii Cumhurbaşkanımızın takdirinde olan bir şey. Geçen yıl yüksek enflasyon var diye zam yaptık. Biz yüksek enflasyonu bitirdik, artık olmayacak inşallah” yanıtını verdi.

Otomobilde ÖTV İndirimi Olacak Mı?

Vatandaşın en çok merak ettiği konulardan bir tanesi olan otomobilde ÖTV indirimi olacak mı konusuna da değinen Bakan Nebati, “Otomobile yönelik ÖTV indirimi yok. Anlamıyorum, soruyorlar; araç mı alacaksın diyorum, yok araç diyor, alamayacağın aracın ÖTV'sini ne yapacaksın diyorum. Otomobil piyasası gayet canlı, onlar arzı artırsınlar, kapıya koysunlar, o zaman görelim” dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /