Bakan Müjdeyi Verdi O Ödemelerin Hepsi Artırıldı Zamlı Ödeme Yapılacak İşte Yeni Rakamlar

2023 yılı maaş zam oranları belli olduktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerimizin hesaplarına yatıracağız” diyerek müjdeyi verdi.

Bakan Müjdeyi Verdi O Ödemelerin Hepsi Artırıldı Zamlı Ödeme Yapılacak İşte Yeni Rakamlar

Engelli aylığı, evde bakım aylığı, SED ödemeleri, yaşlı aylığı… Ödemelerin tamamına zam geldi ve ödemeler bu yeni rakamlar üzerinden yapılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ocak ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenlemeyle sosyal yardım modelleri kapsamındaki ödemelere ilişkin yaptığı açıklamada, “Yaşlı ve Engelli Aylığı, Evde Bakım Yardımı ve Sosyal Ekonomik Destek ödemelerini artışlı şekilde hak sahiplerinin hesaplarına yatıracağız” dedi.

Engelli Aylıklarında Artış

Sosyal yardım ödemelerinde yapılan artışlarla birlikte yaşlı aylığının 1.536 TL’den 1.997 TL’ye yükseldiğini belirten Bakan Yanık, “Diğer yandan yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşların aylığı 1.226 TL’den 1.594 TL’ye, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylığı da 1.840 TL’den 2.392 TL’ye yükseldi” ifadelerini kullandı.

Bakan Yanık, 18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara ödenen engelli yakını aylığının da 1.226 TL’den 1.594 TL’ye yükseldiğini bildirdi.

Evde Bakım Yardımı 4.336 TL’ye Çıktı

Aylık ortalama 560 bin engelli vatandaşa Evde Bakım Yardımı yapıldığının altını çizen Bakan Yanık, 2023 yılı Ocak-Temmuz dönemi için Evde Bakım Yardımı’nın 3.336 TL’den 4.336 TL’ye çıktığını kaydetti.

Türkiye Yüzyılı Vizyonu çerçevesinde hiç kimseyi arkada bırakmayan toplum vizyonu ile hareket ettiklerini belirten Bakan Yanık, bu kapsamda 2022 yılı içerisinde toplam 18 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nda bulunduklarını bildirdi.

Sosyal Ekonomik Destek Ödemesi Arttı

Çocukların, öncelikle aile yanında desteklenmesi ilkesini esas aldıklarını vurgulayan Bakan Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti sunduklarını kaydetti. Bu kapsamda Bakan Yanık, “SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ortalama 2.337 TL’den 3.038 TL’ye yükseldi. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması 3.644 TL’den 4.853 TL’ye çıkarıldı" dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /