Bakan Müjdeyi verdi! Emekli ve Memura refah payı zammı yapılacak

Emekli ve memurun gözü kulağı Temmuz ayında yapılacak zam oranındayken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den müjde gibi açıklama geldi. Bilgin, Temmuz ayında memur ve emekliler için sosyal refah ve denge payı zammının gündeme geleceğini duyurdu.

Bakan Müjdeyi verdi! Emekli ve Memura refah payı zammı yapılacak

Son aylarda artan enflasyon yüzünden gelirleri iyice eriyen memur ve emeklilerin gözü kulağı Temmuz ayında yapılacak olan zam oranındayken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den tüm emekli ve memurları sevindirecek önemli bir açıklama geldi.

Emekli ve Memura refah payı zammı yapılacak

Temmuz ayında enflasyon ile Ocakta alınan zam arasında ki farkın maaşlara yansıtılacağını bir kez daha açıklayan Bakan buna ek olarak emekli ve memurlar için sosyal refah ve denge payı zammının da gündeme geleceğini duyurdu. Öte yandan milyonlarca memur için Ocak ayında yüzde 2,5 refah payı zammı yapılmış ve bu zam memur sendikaları tarafından olumlu karşılanmıştı.

Emekli Bayram İkramiyelerine zam var mı ?

Emeklinin merak içinde beklediği bir diğer haber ise Ramazan Bayramını öncesinde verilecek Bayram ikramiyelerine zam yapılacak mı? Sorularıydı. Konuyla ilgili olarak konuşan Bakan Bilgin, 1.100 TL olarak ödenen emekli bayram ikramiyeleri için zammın şu anda gündemlerinde olmadığını belirtti.Bakan Bilgin Ramazan Bayramı ikramiyelerinin tüm emeklilere 28-29 Nisan 2022 tarihlerinde ödeneceğini duyurdu.

3600 Ek gösterge çalışmamız var, EYT çalışmamız yok 

Bir çok kişinin merak içinde beklediği 3600 ek gösterge ve EYT konularına da değinen Bakan Bilgin, Bakanlığın şu anda 3600 ek gösterge ile ilgili olarak kapsamlı bir düzenleme yaptığını, EYT için ise herhangi bir çalışmanın gündemlerinde olmadığını söyledi.