Bakan Kirişci Duyurdu Ucuz Et Satışı Başladı

Et ve Süt Kurumu ile Tarım Kredi Kooperatif Marketleri ucuz et satışına başladı. Fiyatlar nasıl olacak.

Bakan Kirişci Duyurdu Ucuz Et Satışı Başladı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, ucuza et satışının başladığını duyurdu. Dün akşam TRT Haber’e katılan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Et ve Süt Kurumlarında ucuza et satışının başladığını ve vatandaşların market fiyatlarının ortalamalarının yüzde 15-20 daha düşüğüne et alabileceğini duyurdu.

Et ve Süt Kurumu, satışı yapılan kırmızı et ve ürünlerine yüzde 48 zam yapmıştı, bu zamla kıymanın kilosu 56 liradan 83 liraya çıktı. Et Süt Kurumu Genel Müdürü, çok sıra oluyordu o yüzden zam yapıldı açıklaması gündem olmuştu. Daha sonra Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü görevden alınmıştı

Artan et fiyatlarına ve açıklamalara vatandaşların tepkisi büyük olmuştu.

Et Fiyatları Yüzde 15-20 Daha Ucuz

Bakan Kirişçi, ucuz et satışlarının  Ramazan ayı boyunca devam edeceğini açıklayarak şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'nin büyükbaş ve küçükbaş konusunda hiçbir problemi yok. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla ramazan ayı boyunca vatandaşlarımız ucuz et yesin diye mevcut market ortalamalarının yüzde 15-20 altında önce Et ve Süt Kurumu (ESK) 18 satış mağazasında ve Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinin 150'sinde ucuz et satışı bugün itibarıyla başlamış durumda. Bu, ramazanda ayı boyunca devam edecek. Ramazan ayında vatandaşlarımız ete olan ilgilerini ötelemesinler."

Et Stoklarında Sıkıntı Yok

Türkiye’de bulunmayan bir ürünün olmadığını belirten Bakan Kirişçi beside ve kesim yapılacak hayvan stoklarında bir problem olmadığını ifade etti. Bakan Kirişçi Kurban bayramı içinde et stoklarında sıkıntı olmadığını belirterek, ‘’Kurban Bayramı için de aynı şekilde mevcut stoklarımız yeterli. Kurbanla ilgili de üreticilerimizin bu mevcut piyasa şartlarını da dikkate alarak, et fiyatları da üreticimizi memnun eder düzeyde. Buradan hareketle de buraya olan ilgilerini sürdüreceklerini düşünüyoruz."

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /