Bakan Kasapoğlu Açıkladı: KYK Borçlarından O Tutar Silindi!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, KYK borç faizlerinin silinmesi ile ilgili açıklamada bulundu. Kasapoğlu, Öğrenim kredisi yapılandırma işleminden yararlanacak öğrencilerin sorgulamalarının an itibariyle e-Devlette başladığını duyurdu.

Bakan Kasapoğlu Açıkladı: KYK Borçlarından O Tutar Silindi!

Bakan Kasapoğlu’nun Konuyla İlgili Açıklamaları Şöyle;
"20 yıllık süreç içerisinde geldiğimiz genç odaklı siyasetin en güzel neticesidir. Özellikle de bireysel gelişim çalışmalarında kültür, sanat, spor aktivitelerinde yerini alanlar açtık. Özellikle de bu yıl beslenme ödeneği 2,5 kat artış göstererek 1800 liralık bir desteğe dönüştü. Bu ise çok önemli bir açılımdı Bu yıl açısından baktığımızda. Sabah ve akşamları yurtlarda öğrenciler yemeklerini alıyorlar. Bakanlık olarak diyoruz ki GSB hep yanlarında.

An itibari ile e-devlet uygulaması üzerinden endeks tutarlarına erişimi de başlattıklarını söyleyen bakan, öğrenim kredisi borcu neyse geri ödeme de aynı şekilde olacak dedi. Gençler, aldıklarının üzerine ilave fark ödemesini yapmayacak. Bu çalışmadan kredi almaya başlayacak, kredi alan ise kredi veri geri ödeme dönemine geçiş yapan herkes faydalanacak. Böylelikle toplamda 27 milyar 15 milyon TL'lik bir tutar gençlerin omuzundan alınmış olunacak."

Bakan Kasapoğlu,  Öğrenim kredisi yapılandırma işleminden yararlanacak öğrencilerin sorgulamalarının an itibariyle e-Devlet üzerinde başladığını duyurdu. 

Kasapoğlu, ayrıca burs ve kredi başvurularının uzatıldığını açıkladı.

 Borcu, vergi dairesine bildirilen borçlular açısından ise HMB ile iletişim içerisinde bulunması gerektiğini söyledi. Ödenmeyen taksitlerden endeks tutarları böylece tahsil edilmeyecek.