Bakan Göktaş'tan Müjdeli Haber: Doğal Gaz Tüketim Desteği Ödemeleri Başladı!

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği ödemelerinin başladığını, hak sahibi 584 bin 941 haneye toplam 399 milyon 947 bin TL ödeme yapılacağını açıkladı.

Bakan Göktaş'tan Müjdeli Haber: Doğal Gaz Tüketim Desteği Ödemeleri Başladı!

Doğal Gaz Tüketim Desteği Artık Düzenli Olarak Veriliyor

Bakan Göktaş, ihtiyaç sahiplerine yönelik ısınma yardımları kapsamında hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteğini dönemsel olmaktan çıkartıp, düzenli hale getirdiklerini belirtti. Artık vatandaşların yardım programına her ödeme döneminde ayrıca başvuru yapmasına gerek kalmayacak.

Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği Detayları

Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteğine başvurular 2023 Aralık ayında e-Devlet Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti üzerinden alınmaya başlandı. Ödemeler ise 2023 yılı Ekim-Kasım-Aralık ve 2024 yılı Ocak-Şubat ayları için yapılacak. Destek kapsamında 584 bin 941 haneye toplamda 399 milyon 947 bin TL ödeme yapılacak.

Isıl Haritaya Dayalı Destek Tutarları

Bakan Göktaş, Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği ödemelerinde ısıl harita baz alındığını ve belirlenen destek tutarının yıllık 1500 TL ile 3 bin 500 TL arasında değiştiğini vurguladı. Ülkede yaşanan farklı iklim şartları nedeniyle destekte bölgesel farklılıklar bulunuyor.

Ödemeler Nasıl Yapılacak?

Vatandaşlar doğal gaz faturalarını PTT ödeme noktalarına ibraz ederek desteğe başvurabilecekler. Desteğin düzenli olarak alınabilmesi için herhangi bir ek başvuru yapılmasına gerek olmayacak.