Bakan Fatih Dönmez ‘’Uyarılarımızı Yaptık’’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik dağıtım şirketleri ile bir araya geldiği toplantı sonrası kameralar karşısına geçti.

Bakan Fatih Dönmez ‘’Uyarılarımızı Yaptık’’

Elektrik dağıtım şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle görüşen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, son yıllarda yapılan altyapı yatırımları, mevcut durum ve afet yönetiminin ele alındığı toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez, "Elektrik dağıtım şirketleri ile bir araya gelip uyarımızı yaptık. Bizim için verimli bir toplantı oldu." dedi.

Toplantı sonrası kameraların karşısına geçen Bakan Dönmez, "Yapılması gerekenleri ayrıntılı bir şekilde paylaştık. İletim ve dağıtım ağlarımızı ihtiyaca göre yeniliyoruz. Konuyu tüm şeffaflığıyla kamuoyuyla paylaştık. Halktan ve tüm paydaşlarımızdan gelen önerilere göre çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Temel sorun elektrik üretim maliyetleri. Geçen yıl enerji ürünlerine devlet desteği 165 milyar TL. 100 TL'lik elektrik maliyetinin 50 TL'sini devlet ödüyor. Doğal gazda ise 100 TL'lik faturanın 75 lirası hükümetimiz tarafından karşılanmakta. Bu süreçte enerji sektöründe özellikle sürece daha fazla katkı sağlamalarını beklediğimizi de ifade ettik" ifadelerini kullandı.