Bakan Ek Ödeme Müjdesini Verdi: Peki Taşeron-4/D ve Kamu İşçilerine Ödeme Yapılacak mı 2020?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önceki gün ek ödeme müjdesi vermişti. Ek ödeme müjdesi sonrası taşeron, 4/D ve kamu işçileri , kendilerine de ek ödeme yapılıp yapılmayacağını araştırmaya başladı.

Bakan Ek Ödeme Müjdesini Verdi: Peki Taşeron-4/D ve Kamu İşçilerine Ödeme Yapılacak mı 2020?

Sağlık personeline ek ödeme var: Peki taşeron , 4/D ve kamu işçilerine var mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önceki gün bir açıklama yaptı. Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamada bulunan Bakan Koca, sağlık personellerine 3 ay daha tavandan ek ödeme yapılacağını söyledi. 

Bakan Koca 'nın ek ödeme açıklaması şu şekilde:

"Ben daha önceki toplantılarımızda da sağlık çalışanlarımızla ilgili çalışma olduğunu söylemiştim. Bugün şunu söyleyebilirim, özellikle kovidli hastalarla ilgili poliklnik, servis ve yoğun bakımda yoğun ilgilenen sağlık çalışanlarına ek ödemenin 1 Ağustos'tan itibaren 3 aylık bir zaman diliminde ödeneceğini söylemek istiyorum. Kovid'li hasta grubuyla daha çok uğraşmayan, hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızla ilgili de Ocak ayı esas alınarak ayrıca bir düzenleme yapılarak ek ödeme planlanıyor. Aile hekimlerimizle ilgili de ayrıca bir şey söylemek istiyorum. Kovidli hastaların takibi açısında da sürekli devredeydiler.

Özellikle aile hekimlerimize de 1 Ağustos itibariyle kovidli hasta takibi esas alınarak ek ödeme olacağını söylemek istiyorum. Sağlık çalışanlarımızın eforunu, gayretini, fedakarlığının parayla ölçülemeyecek kadar çok çok iyi olacağını biliyoruz. Bununla ilgili imkanlar dahilinde çözüm getirildiğini bilsinler. Bu dönemde bu yaklaşımı daha önce de şu an söylediğimi Ağustos itibariyle olan ek ödeme dahil olmak üzere bu noktadaki gayretlerinden ötürü Sn. Maliye bakanımıza teşekkür etmek istiyorum."

TAŞERON - 4/D VE KAMU İŞÇİLERİ ALACAK MI?

Bu açıklama sonrası işçiler , sadece sağlık personellerine mi ek ödeme yapılacağını,  sağlık işçilerine de ek ödeme yapılıp yapılmayacağını araştırmaya başladı. Hastanelerde çalışan şoför, temizlik personeli, güvenlik görevlisi ve diğer işçiler tavandan ek ödeme almak istiyor. 

Pandeminin Türkiye 'ye geldiği ilk zamanlarda da tavandan ek ödeme meselesi gündeme gelmiş ve sağlık profesyonellerine 3 ay tavandan ek ödeme yapılmıştı. O zaman işçilere ödeme yapılmamıştı. 

Bakan Koca 'nın açıklamasına baktığımızda yine sağlık profesyonellerine tavandan ek ödeme yapılacağı , işçilere yapılmayacağı görülüyor. 

EK ÖDEME AÇIKLAMASI GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN