Bakan duyurdu! Faiz oranı 1'in altında konut kredisi geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, önümüzde ki günlerde faiz oranı 1'in altında olacak konut kredisi kampanyasını duyuracaklarını duyurdu. İşte detaylar..

Bakan duyurdu! Faiz oranı 1'in altında konut kredisi geliyor

Vatandaşların merakla beklediği konut kredisi kampanyası geliyor. Konuyla ilgil olarak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, vatandaşları heyecanlandıran açıklamayı bugün yaptı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, önümüzde ki günlerde faiz oranı 1'in altında olacak konut kredisi kampanyasını duyuracaklarını duyurdu.

 Faiz oranı 1'in altında konut kredisi geliyor

Konut kredisi kampanyasında Çarşamba günü açıklayacaklarını duyuran Bakan Nebati, yeni konut kredisi kampanyasıyla birlikte adeta devrim yapacaklarını söyledi. Çevre Şehircilik Bakanlığı ile ortak çalışma yürüttüklerini duyuran Bakan Nebati, "Orta gelir seviyesindeki vatandaşlarımızın konuta ulaşımında geniş bir paket açıklayacağız" ifadelerini kullandı.

Açıklamalarını sürdüren Bakan Nebati, "Konut fiyatlarıyla ilgili amacımız konut edinimi sağlamak. Haftaya Salı günü ayrıntılarını vereceğimiz bir Kredi Garanti Fonu (KGF) paketimiz var. Bir tanesi de konut üretimine yönelik desteklemeler.Amacımız çok düşük faiz oranlarıyla 2-3-5. konutu sahiplendirmek, bunun üzerinden para kazanmak ya da satıcının "böyle bir kampanya başladı ben fiyatları artırayım bunun üzerinden bir kazanç elde edeyim" gibi şeklinden bir tavıra asla izin vermemek ve üretimi artırmak. Oldukça güçlü bir kampanya olacak. Çevre, Şehircilik Bakanlığımızla tam bir uyum içerisinde çalışmalarımızı neticelendirdik." ifadelerini kullandı.