Bakan Dönmez Açıkladı Bu Kış Türkiye Doğalgaz Sıkıntısı Yaşayacak Mı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den doğalgaz açıklaması geldi. Bakan Dönmez, ‘’Kışı sıkıntı yaşamadan geçireceğiz’’ dedi.

Bakan Dönmez Açıkladı Bu Kış Türkiye Doğalgaz Sıkıntısı Yaşayacak Mı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bilecik’te temel atma töreninde konuştu. "Avrupa hem tedarik hem de fiyatlandırma konusunda ciddi bir darboğazdan geçiyor’’ diyen Bakan Dönmez, bu kış için doğalgaz sıkıntısı yaşanıp yaşanmayacağı ile ilgili, ‘’Medyadan takip ediyorsunuzdur doğal gazın tüketimiyle ilgili konularda çeşitli yaptırımlar hayata geçirdiler. Gerek boru hatlarımız gerek LNG ve FSRU tesislerimiz gerekse de yer altı doğal gaz depolama tesislerimizle bu anlamda oldukça iyi bir durumdayız. Doğal gaz tedarikçileri sevkiyat programlarına uyduğu takdirde bu kışı sıkıntı yaşamadan geçireceğiz inşallah" ifadelerini kullandı.

Dünyada yaşanan gelişmelerden dolayı fiyatlar konusunda Türkiye’nin de olumsuz etkilendiğini belirten Bakan Dönmez, "Burada da artışın vatandaşlarımız üzerindeki etkisini en aza indirmek için sübvansiyonlarımızı, bir başka deyişle vatandaşa desteğimiz artırarak devam ediyoruz. Doğal gazda yüzde 80 oranında sübvansiyon uyguluyoruz. Yani 100 liralık bir faturanın 80 lirasını biz devlet olarak karşılıyoruz" açıklamalarında bulundu.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /