Bakan Bilgin’den Üçüncü Toplantı Öncesi Asgari Ücret Açıklaması

Asgari ücrette kritik sürece grildi. Yarın asgari ücret komisyonu toplanıyor ve uzlaşmaya varılması bekleniyor. Toplantı öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den asgari ücretle ilgili önemli açıklama geldi.

Bakan Bilgin’den Üçüncü Toplantı Öncesi Asgari Ücret Açıklaması

Asgari ücrette yarınki toplantıda bir uzlaşmaya varılması vefiyat belirlenmesi beklenirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den toplantı öncesi TRT Haber’e önemli açıklamalar geldi. Çalışanın işverene göre beklentisinin daha yüksek olduğunu belirten Bilgin, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yarın yapılacak üçüncü toplantısına ilişkin, uzlaşmaya varılacağını daha önce dile getirdiğini hatırlattı.

İşte Bakan Bilgin’in Açıklamaları

Yarın asgari ücret toplantısı var toplantıdan sonra uzlaşmaya varacağımızı daha önce dile getirdim. Ümit ediyorum hem işçilerimizin beklentilerini hem de işverenlerimizin ödeyebileceği bir sınırdaki bir beklentiyi gerçekleştirmiş oluruz.

"Çalışanların Beklentisi Daha Yüksek"

Yanında eleman çalıştıran esnafa da sordum doğrudan doğruya çalışan çocuklara da sordum. Tabi çalışanların daha fazla beklentileri var.

Esnafta ödeyebileceğimiz bir şey yapın iş yerimiz açık kalsın diyor. Biz burada enflasyonist ortamda Türkiye'nin çalışanlarının rahat edebileceği rahat nefes alabileceği enflasyonun baskısından kurtulmayı hissettikleri bir rakam olmasını ümit ediyorum.

Asgari Ücret Şuan 5 bin 500 TL

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 6 bin 471 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 5 bin 500 lira 35 kuruş olarak uygulanıyor.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 7 bin 603 lira 43 kuruş. Bunun 6 bin 471 lirası brüt asgari ücret, 1003 lira 1 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 129 lira 42 kuruşunu işveren işsizlik sigorta primi oluşturuyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /