Bakan Bilgin Müjdeleri Sıraladı Tarih Verdi Asgari Ücret Taşeron İşçiler EYT…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca insanı heyecanlandıracak açıklamalarda bulundu. Asgari ücretli, EYT, esnaf prim günü, geçici işçiler, taşeron işçiler…

Bakan Bilgin Müjdeleri Sıraladı Tarih Verdi Asgari Ücret Taşeron İşçiler EYT…

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonun (TESK), Mesleki Eğitim ve Geliştirme Kurulu Toplantısına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonları heyecanlandıran açıklamalarda bulundu.

Asgari Ücrete Zam

Enflasyon karşısında vatandaşın ezdirilmeyeceği açıklaması yapan Bakan Bilgin, ‘’Asgari ücreti tarihinin en yüksek zammıyla arttırdık. Arkasından temmuzda da bir artış yaptık. Şimdi aralık geliyor, aralıkta da yapacağız. Yani biz yurttaşlarımızı, çalışanlarımızı, emekçilerimizi enflasyonun tahribatından kurtaracağız" açıklamasını yaptı.

Esnafın Prim Sorunu

Esnafın güçlü olmasının toplumu güçlü yapacağına değinen Bakan Bilgin, ‘’ Esnafın bazı sorunları mevzuatla ilgili sorunlar. Çözülebilecek sorunları hemen çözmemiz lazım. Prim gün sayısındaki farklılık ciddi bir sorun. Bunu eşitlememiz lazım. Bunu eşitleyecek bir düzenlemeyi yapacağımızı size söyleyeyim. Burada emekliliği hak etme şartlarını standardize etmemiz lazım. Bu hem farklı mesleklerde çalışan insanlar arasında adaletsizlik duygusunun oluşmasını ortadan kaldırır hem de devletle toplum arasındaki güven duygusunu güçlendirir. Çalışma Bakanlığı her insanımızın yanındadır" dedi.

Geçici İşçiler ve Taşeron İşçiler Sorunu

Enflasyonla mücadelede kararlı adımların atıldığını ifade eden Bakan Bilgin, yeni adımların atılacağını belirterek, ‘’ Biz de bakanlık olarak sosyal politikalarla enflasyonun meydana getirdiği eşitsizlikleri ve sorunları çözeceğiz. Asgari ücretle çözeceğiz, 3600 ile çözüyoruz, EYT ile çözeceğiz. Bunların hepsi önümüzdeki dosyalar. Birer birer çözeceğiz. Geçici işçiler sorununu çözeceğiz. Taşeronların kadroya alınmasında, o dönem 90 bin kişi kapsam dışı kalmıştı. Onların sorununu çözeceğiz. Bütün bunları çözüp çözüp ilerleyeceğiz" diyerek milyonlarca vatandaşa müjdeyi verdi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /