Bakan Bilgin Duyurdu! EYT'de tek formül var

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT'liler için hükümetin masasında tek formül olduğunu duyurdu.

Bakan Bilgin Duyurdu! EYT'de tek formül var

 EYT'de tek formül var 

Uzun süredir gündemde olan ve milyonlarca vatandaşın emekli olmak için beklediği EYT'de çalışmalar hız kazandı. Hükümetin 2023 seçimleri öncesinde EYT sorununu çözmesi ve milyonlarca vatandaşın emekli olması bekleniyor. Kamuoyunda uzun süredir gündemde olan EYY ile ilgili olarak birden fazla formülün olduğu iddia edilirken, en yetkli ağız olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den EYT'liler için önemli bir açıklama geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT'liler için hükümetin masasında tek formül olduğunu duyurdu. 

Belli yaş sınırı olacak mı?

Hükümetim masasında tek bir formül olduğunu aktaran Bilgin, Belli bir yaş sınırı olacak mı sorusuna "bakalım" diye yanıt verdi. Bilgin, EYT ile ilgili olarak çalışmaların sürdüğünü, çalışmaların tamamlanmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da onaylamasının ardından EYT için geliştirilen formülün kamuoyuna açıklanacağını duyurdu.

Bakan Bilgin'in EYT ile ilgili açıklamaları şu şekilde ; "Kamuoyunda birçok formül anlatılıyor. Onların konuyla alakası yok. Hollanda modeli deniyor, Almanya modeli deniyor. Onlarda 62 yaşına gelen müracaat ediyor. Bizde o yaşta zaten emekli olunuyor."