Bakan Bilgin Asgari Ücret İçin Tarih Verdi: Uzlaşmaya Varacağız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in, asgari ücret sürecine yönelik kritik açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Salı günü, asgari ücretin müzakeresini uzatmaya varacağız şeklinde açıklama yapan Bakan Bilgin’den milyonlarca asgari ücretliyi heyecanlandıracak açıklamalar geldi.

Bakan Bilgin Asgari Ücret İçin Tarih Verdi: Uzlaşmaya Varacağız

İçinde bulunduğumuz aralık ayından itibaren Asgari Ücreti Tespit Komisyonu 2023 senesi içerisinde uygulanacak asgari ücret rakamını ne kadar olacağını belirleyecek asgari ücret zam çalışmalarına başladı. 14 Aralık tarihinde ikinci toplantı gerçekleştirilmişti. Diğer taraftan hükümet yetkilileri tarafından asgari ücretin yüksek rakamlarda uygulanacağına yönelik müjde verici haberler gelmeye devam ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise Erzurum'dan seslendi. Asgari ücret rakamının netlik kazanması ile ilgili söz konusu kriterlerin ele alınması ile alakalı salı gününü işaret etti. 

AK Parti Erzurum İl Başkanlığı ziyaretinde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den gündeme yönelik açıklamalar geldi.

Toplantıda Asgari ücretin müzakeresinde uzlaşmaya varılacağını dile getiren Bakan Bilgin;

“Salı günü asgari ücreti müzakeresinde uzatmaya varacağız. Emekçilerimizin beklediği, işverenlerimizin de ödeyebileceği bir ücret seviyesinde uzlaşma sağlayacağız. Asgari ücret sosyal devletin çalışanları koruduğu bir ücret tir. Evet asgari ücreti devlet vermez, işverenler verir fakat işçilerini koruyacak bir asgari ücret rakamında uzlaşmayı devlet belirler. Bizim de bu noktada temel hedefimiz budur. Pek çok problemi çözdük Ve bunları da çözeceğiz.”

Dedi.

Yapacağımız Çalışmalarla Türkiye Rahat Nefes Alacak


Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret hususunda salı gününden itibaren Türkiye açısından olumlu bir uzlaşma haberini kamuoyu ile paylaşacaklarını ümit ettiklerini dile getirerek;

“Emeklilerimizi koruyan, onları tatmin eden ve onların yaşam koşullarını aşmalarına katkı gerçekleştirecek bir ücret seviyesinde, Türkiye'nin rahat bir nefes almasını sağlayacak çalışmalara imza atacağız.”

Dedi.