Bakan Bilgin Açıkladı İşte Memur ve Emeklisine Verilecek Zam Oranı

Enflasyon rakamlarının açıklanması ile beraber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memur ve memur emeklisine verilecek zammı açıkladı.

Bakan Bilgin Açıkladı İşte Memur ve Emeklisine Verilecek Zam Oranı

Haziran ayı enflasyon oranı açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklanan veriler sonrası enflasyon oranını değerlendirdi.

Beklediğimizden Yüksek Çıktı

Bakan Bilgin yaptığı açıklamada enflasyonun beklenenden daha yüksek çıktığını açıkladı. Bilgin açıklamasında "Enflasyon, tahminlerimizi zorlayarak yüksek çıktı. Bu kadar artış beklemiyorduk. Bunda enerji sektörünün etkisi fazla" ifadelerini kullandı.

Yüzde 42 Oranında Artış Olacak

Bakan Bilgin yaptığı değerlendirmede "Memur ve memur emeklisine yüzde 42 düzeyinde bir zam oranını gerçekleştireceğiz" dedi. Bilgin açıklamasının devamında "Yüzde 42'lik artış ciddi bir artıştır. Bu enflasyon şartları içerisinde çok yüksek değildir. Biz daha fazla vermek isterdik.

Devlet 90 milyar lira alacağından vazgeçti. Çalışanları için vazgeçti. Devlet elini taşın altına fazlasıyla koydu. Tüm kamu çalışanları bu artıştan (memur zammı) istifade edecek. Türk devleti çalışanlarını ve emeklilerini koruma bilinciyle hareket etmekte ve böyle davranmaktadır" dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /