Bakan Bilgin Açıkladı Asgari Ücrete Zam Konusuna Açıklık Getirdi

Son günlerde merak konusu olan asgari ücrete yıl ortasında zam gelecek mi konusuna ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklama yaptı.

Bakan Bilgin Açıkladı Asgari Ücrete Zam Konusuna Açıklık Getirdi

Son günlerde çok fazla konuşulmaya başlayan asgari ücrete zam meselesi hakkında Bakan Bilgin’den önemli açıklamalar geldi. Bakan Bilgin; "Asgari ücret aralık ayında belirlenir. Tabii olağanüstü şartlar olursa bu şartlara bakarak değerlendirilir" ifadelerine yer verdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, geçtiğimiz günlerde yeni bir zammın sinyalini vermiş ve yıl içerisinde iki kere zam yapılabileceği ifade etmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan Bilgin; "Asgari ücret konusunda öncelikle şunu söylemeliyiz: Bu sene yaptığımız asgari ücret artışı yüzde 50'nin üzerindedir ve asgari ücretin vergi dışı bırakılması çok önemli bir şeydir. Bütün gelirlerde asgari ücretin vergi dışı bırakılması önemli. Sabit ücretle çalışanlar, AGİ kaldırıldı, ücreti düşüreceğim diyen işletmeler yanlış yaptı. İş kanunu anlaşılan ücretten geriye gidilmesini açıkça yasaklıyor. Asgari ücrete şartlar içerisinde bakmak lazım. Asgari ücretin eğer Meclis gündeme getirip değiştirmezse, Aralık'ta belirlenir, tabii olağanüstü şartlar olursa bu şartlara bakarak değerlendirilir. Ancak yasal durum Aralık ayını gösteriyor. Yeni asgari ücretin yasal belirlenme tarihi Aralık'tır." dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /