Bakan Bilgin 2023 Asgari Ücrette Kamuoyunun Beklentisinin Ne Kadar Olduğunu Açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin TBMM Genel Kurulunda konuştu. Bütçe görüşmelerinde açıklama yapan Bakan Bilgin, asgari ücret, sözleşmeliye kadro ve EYT konusuna da değindi.

Bakan Bilgin 2023 Asgari Ücrette Kamuoyunun Beklentisinin Ne Kadar Olduğunu Açıkladı

Yılbaşı yaklaşırken çalışmalarda hız kazandı. Hükümetin yoğun mesai harcadığı asgari ücret, EYT ve sözleşmeliye kadro hakkından çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Mecliste açıklamalarda bulundu.

Beklentiler 8 Bin Liranın Üzerinde

Asgari ücret tespit komisyonu ilk toplantısını 7 Aralık 2022 tarihinde yaptı. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada beklentileri paylaştı. Bilgin, “Kasım ayında yaptığımız araştırmaya göre kamuoyunun beklentisi 8 bin liranın üzerinde, işverenin arzu ettikleri rakam 7 bin lira. Asgari ücretlinin Türkiye ortalaması beklentisi 7 bin 600 lira çıktı” dedi.

Sözleşmeli Hemen Kadroya Geçirilecek

Bakan Bilgin açıklamasında sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi hakkında da “Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin çalışma tamamlandı. Sözleşmeli personeller hangi tür olursa olsun hepsini toparlayıp disiplin altına alıyoruz. Hemen kadroya geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

EYT’de Yaş Şartı Olacak Mı?

Gündemin en merak edilen konuların başında gelen EYT yaş şartı hakkında açıklama yapması beklenen Bakan Bilgin yaş şartı hakkındaki açıklamayı daha sonraki bir sürece bırakarak şu ifadeleri kullandı; “EYT konusu Türkiye’nin en önemli konusu. Uzamasının nedeni, herkesi dinliyoruz, işverenleri dinliyoruz. İşverenler çalışanları kaybetmek istemediklerini söylüyorlar. Bri de bizim çalışma ile ilgili teknik sorun var. 99’dan önce girenleri kapsıyor. Kapsamına tam anlamıyla ulaştığımız zaman, çalışmaları tamamladığımız zaman bunu kamuoyu ile paylaşacağız. Üç kriter var. Daha önce 1.5 milyon diye açıklamıştım ama bugün bu sayı yükseldi. EYT konusunda en kapsamlı düzenlemeyi yapacağız.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /