Bakan Asgari Ücretli ve EYT’lilere Müjdeyi Verdi Tarih Vererek Açıkladı

Milyonlarca EYT’linin gözü kulağı meclisteyken Bakan Vedat Bilgin’den EYT ve asgari ücretle ilgili açıklama geldi. Bilgin, EYT için tarih verirken asgari ücretli içinde ‘’Emekçileri sevindirecek haber vereceğiz’’ dedi.

Bakan Asgari Ücretli ve EYT’lilere Müjdeyi Verdi Tarih Vererek Açıkladı

Emeklilikte Yaşa Takılanlara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den güzel haber var. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada EYT sorunun Aralık ayında meclise geleceğini duyurdu.

Kırşehir’de ‘Halka Hizmet, Hakk’a Hizmettir’ sloganıyla yapılan Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında kapanış programına katılan Bakan Bilgin, EYT ve asgari ücret ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Vatandaşları enflasyona ezdirmeyeceğiz mesajı veren Bakan Bilgin, ‘’Emekçileri sevindirecek haber vereceğiz’’ dedi.

Emeklilikle İlgili Sorunları Çözeceğiz

Bakan Bilgin program kapsamında yaptığı konuşmada, “Pandemi sürecinde dünyada en çok ekonomisini güçlendiren ülke konumundayız. Türkiye ‘yola devam’ dedi. Esnafların kredi sorunları var. Bunları adım adım çözerek yola devam ediyoruz. Emeklilikle ilgili sorunları çözeceğiz. Onların her türlü sorunu bizim sorunumuzdur. Çalışanlarımız, işçilerimiz ve emekçilerimizin her türlü sorunlarını çözeceğiz’’ açıklamalarında bulundu.

‘’Emekçilerimizi Enflasyona Ezdirmeyeceğiz’’

Bakan Bilgin açıklamasının devamında asgari ücretli vatandaşların durumuna da değinerek, ‘’ Bu sene asgari ücrette yüzde 85 artış yaptık. Yine aralık sonunda belirlenecek yeni asgari ücrette de emekçilerimizi enflasyon karşısında ezdirmeyeceğiz. Milyonların merakla beklediği EYT sorunu en geç aralık ayında meclise intikal ettirilecek. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor’’ ifadelerini kullandı. (DHA)

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /