Bakan Albayrak'tan İMF Açıklaması: İşbirliği Planımız Yok

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yüzlerce yabancı yatırımcı ile telekonferans sistemiyle görüştü.

Bakan Albayrak'tan İMF Açıklaması: İşbirliği Planımız Yok

Citi, Deutsche Bank, DOME ve HSBC dörtlüsü tarafından tertip edilen zirveye son verilere göre 3 binin üzerine yabancı yatırımcı kayıt işlemi gerçekleştirmişti. Sayının daha fazla olduğu belirtiliyor.

Telefkonferasnsta, ABD , Avrupa ve Ortadoğu'daki yatırımcılar başta olmak üzere tüm dünyadan katılım gerçekleştiği öğrenilirken, piyasalar, Bakan Albayrak ile yabancı yatırımcılar arasında zirveden çıkacak sonuçlara kitlenmiş durumda. Türkiye saatiyle saat 16.00'da başlayan zirvede Bakan Albayrak, yabancı yatırımcılara ilk olarak, "Ülke içi zorlukların farkındayız. Bu dalgalanmalardan Perabet daha güçlü çıkacağız." şeklinde konuştu.

Türkiye'de bankacılık sisteminin sağlıklı ve güçlü olduğunu belirten Albayrak, piyasadaki düzensizliğinde sonlanması için çalışmaların sürdüğünü, bankacılık sisteminde açık döviz pozisyonu bulunmadığını söyledi. İMF ile herhangi bir işbirliği planı olmadığına dikkat çeken Albayrak, Halkbank ile ilgili de ABD'den bir ceza beklenilmediğini söyledi. Katar ile yatırım anlaşmasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Albayrak, katar anlaşması içerisinde farklı bileşenlerin yer aldığını, doğrudan yatırımların da olduğunu söyledi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA