Bakan Albayrak'tan Doğal Gaz Açıklaması! Vatandaşa İndirim Olarak Yansıyacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Karadeniz'de bulunan doğalgaz rezervi ve bakanlığın çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Bakan Albayrak'tan Doğal Gaz Açıklaması! Vatandaşa İndirim Olarak Yansıyacak

NTV'de katıldığı canlı yayında doğalgaz keşfinin ardından bulunan doğalgazın vatandaşın cebine nasıl yansıyacağı yönündeki soruya da yanıt veren Albayrak, vatandaşların indirimli doğalgaz kullanacaklarını söyledi.

Bakan Albayrak'ın açıklamalarından satır başları:

Tarihi ve çok önemli bir dönemde bu yayın gerçekleşiyor. Türkiye'nin enerjideki bağımsızlığını başlattık. Bunun meyvelerinden en önemlisini cuma günü aldık.Türkiye'nin tamamında bu müjde büyük hava yarattı.

Bulunan kuyunun yanında iki katman daha var. Yüzde 30'luk bir pazarlık avantajı sağlayacağız.

(Doğalgaz ne zaman çıkarılacak) TPAO bugünkü kapasitesiytle bu gazı oradan çıkararak onu işleyecek sermayaye sahiptir. doğalgazın çıkışı olarak en hızlı sürede 2013 olarak belirttik. TPAO en hızlı şekilde çıkaracak yapıya sahip. 2023 hedefi gerçekçi bir süredir. Akdeniz'e göre daha yumuşak bir zemin çıktı. Çok düşük maliyetle çıkarılacak. Türkiye TAPO bu sahayı kendi işletip kendi çıkaracak.

Kendi altyapımızla, kendi mühendislerimizle bunu sisteme katacağız. Konuşulan rakamların altında çıkarqacağız doğalgazı.

(Karadeniz'de rezerv ne kadar) Dünyadaki en son teknolojiye sahip bir TAPO var sahada. Bu daha başlangıç. Altında potansiyeli olan 2 katman daha var. 5-6 bin kilometrelik bir alanda yeni bakılacak alanlar var. Karadeniz'de başka alanlar var, Akdeniz'deki aramalarımız var. Türkiye yeni bir süreci başlattı. Türkiye maddi ve manevi olarak bir duvarı yıktı.

Türkiye'yi enerji üreticiler ligine çıkaran bir keşiftir. Zihinsel bir devrim yaptık. Bu keşif Türkiye'yi dünya üreticisi haline getirecek.

Keşif doğalgazı dışarıdan daha ucuz almamızı sağlayacak. Rusya güvenilir tedarikçi, işbirlikleri söz konusu olur. Doğalgazı çok düşük maliyetle çıkaracağız. Bu indirim olarak halkımıza da yansıyacak.