Bakan Albayrak Açıkladı! İzmir'de De Tanzim Satış Yerleri Kurulacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 'Adım Adım Ekonomi' programı kapsamında İzmir'e geledi. Burada ekonomideki son duruma ilişlkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı, tanzim satış noktası sayısının arttırılacağını İzmir'den de talep geldiğini söyledi.

Bakan Albayrak Açıkladı! İzmir'de De Tanzim Satış Yerleri Kurulacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 'Adım Adım Ekonomi' programı kapsamında İzmir'e geledi. Burada ekonomideki son duruma ilişlkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı, tanzim satış noktası sayısının arttırılacağını İzmir'den de talep geldiğini söyledi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Yaş sebze kısmında tarihi bri sıçramanın yaşandığı Antalya'da 2 bin dönümlük sera fırtınadan etkilenmiş 5 lira patlıcan 15 lira, 3 lira domates 8-10 lira. Fırsatçılık yapan zihniyetle birileri vatandaşımızı mağdur ediyor. Tanzim satışları uygulamaya geçirdik. Yıllık enflasyon bu piyasa fırsatçıları olmasaydı 18,85'e düşecekti. İzmir ve diğer şehirlerden de tanzim satış talebi geldi. İzmir'de de tanzim satışları başlatmak için çalışmalara başladık. Bu çalışmayla hemen fiyatlar üçte birine düştü." şeklinde konuştu.  

Hazine ve Maliye Bakanı , Hal yasası ile ilgili çalışmaların sona ermek üzere olduğunu, 2019 yılının ilk 6 ayı içerisinde çıkarılacak yasa ile sürecin çok net noktaya taşınacağını söyledi. Ekonomideki rahatlamanın Nisan ayından sonra hız kazanacağını söyleyen Albayrak, "Ekonomide rahatlama nisandan sonra hız kazanacak. Hem gaz var hem fren var ama kimse bizden hem gazı köklemeyi yahut freni köklemeyi beklemesin. Artık dengeli, kökleyerek durmak da yok, son sürat hız limitini aşmak da yok. Hep dengeli, reel olarak artık üretime, dengeye dayalı, kaliteli, üzerine koyarak, kırılganlıklara izin vermeyen ekonomi stratejisiyle yol alacağız." dedi.