Bakan Açıkladı: Darda Olanlara Kira ve Fatura Yardımı, Hibe Desteği Verilecek (Başvuru Nasıl?)

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bir açıklamada bulundu. Bakan Pekcan yaptığı açıklamada pandemi nedeniyle darda olanlara kira ve fatura desteği sağlanacağını söyledi.

Bakan Açıkladı: Darda Olanlara Kira ve Fatura Yardımı, Hibe Desteği Verilecek (Başvuru Nasıl?)

Bakan Müjdeyi verdi: Darda olanlara kira ve hibe desteği.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu!'nda 2021 yılının bütçe sunumunu yapan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan , dikkat çeken açıklamalarda bulunurken darda olan vatandaşlara hibe ve kira desteği sağlanacağını söyledi. Pandemi nedeniyle zor günler geçiren, dükkanlarını geç açıp erken kapatmak zorunda kalan, bazen siftah yapamadan dükkanını kapatmak zorunda kalan esnaflara yönelik yeni bir çalışma başlattıklarını söyleyen Bakan Pekcan, söz konusu çalışma ile esnaflara kira ve hibe desteği sağlanacağını söyledi. 

Pandemi nedeniyle faturalarını, kirasını ödeyemeyen, evine eli boş dönen , darda olan esnaflar için bir çalışma başlatıldığını söyleyerek sözlerine başlayan Bakan Pekcan, esnafların kiralarının, elektrik, su ve doğalgaz faturalarının belirlenecek bir miktarının ödeneceği, bunun hibe olarak sağlanacağını söyledi. Bir sosyal sorumluluk projesinin de başlatıldığını söyleyen Bakan Pekcan, global firmalar ile bir görüşme yaptıklarını söyledi. 

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI İLE GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Esnaflara kira ve fatura yardımı yapılacağını, hibe desteği sağlanacağını söyleyen Bakan Pekcak, bu konuda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile görüşmelerin başladığını, ensafların fatura ile kiralarının pandemi sürecinde hibe yardımı ile karşılanacağını , esnafa destek sağlanacağını söyledi. Bakan Pekcan açıklamasında, "Hazine tarafından esnafa kullandırılan faiz indirimli krediler, ertelemeler nedeniyle 1 Ocak-31 Ekim'de Halkbank'a yapılan gelir kaybı 2.6 milyar lira olarak bildirilmiştir. Oda, borsa mevduatlarının bankalara yatırılmasıyla oluşturulan kaynaktan düşük faizli kredi imkânı sağlandı, 50 bin firmaya 3 milyar lira Nefes Kredisi kullandırıldı" diyerek sağlanan destekler hakkında kısa bir bilgi verdi. 

Esnafların mağduriyetlerini bildiklerini, bu mağduriyetlerin farkında olduklarını, bu konuda çalışma yaptıklarını söyledi ve duyuruyu yakın zamanda yapacaklarını söyledi. Bakan Pakcan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Yakın zamanda duyurusunu yapacağımız yeni bir çalışma başlattık. Bakanlık olarak global firmalarla iletişime geçtik, onlara sosyal sorumluluk projeleri kapsamında esnafa ne gibi destekler verebiliriz? Bununla ilgili bir çalışmamız var"

Bakan, hibe ve proje dışında esnafa destek paketlerinin de gündemde olduğunu söyledi. Bakan Pekcan, projenin önümüzdeki günlerde açıklanacağını söyledi. Projenin detaylarının açıklanması ile başvuruya dair detaylar da belli olacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA