Az önce Bakanlık duyurdu! Anne ve babalara 3.038 TL para yardımı kesinleşti: Başvuru detayları belli oldu

Türkiye'de yaşayan tüm anne ve babalara bakanlık tarafından 3.038 TL nakit ödeme yapılacağına dair bir duyuru yapıldı. İşte detaylar...

Az önce Bakanlık duyurdu! Anne ve babalara 3.038 TL para yardımı kesinleşti: Başvuru detayları belli oldu

Son yaşanan ekonomik kriz, özellikle çocuklu ailelerin hayatlarını zorlaştırmaya devam ediyor. Ancak, bu duruma önemli bir çözüm sağlamak amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından önemli bir adım atıldı. Bakanlık, çocuklu ailelere özel olarak yapılan yardımları vatandaşlara duyurdu.

DEVLETTEN AİLELERE DESTEK: 3 BİN 38 TL VERİLECEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere çocuk başına verilen SED ödemeleri, milyonlarca ailenin beklediği müjdeli haberle birlikte başladı. Başvuru yapma şartı olmadan tüm hak sahibi ailelere 3.038 TL ödeme yapılacak. Bu yardımlaşma ve dayanışma örneği, ihtiyaç sahibi ailelerin hayatlarını kolaylaştırmayı hedefliyor.

SED ödemeleri, çocuklarının eğitim masraflarını karşılamak isteyen ailelere aylık olarak sosyal ve ekonomik destek sağlamak amacıyla veriliyor. Nisan ayında başlayan ödemeler, hak sahibi ailelerin hesaplarına aktarıldı ve 12 ay boyunca düzenli olarak yapılacak.

Aile ve sosyal hizmetler Bakanı Yanık, SED ödemelerinin 187.000 çocuğun okul ihtiyaçlarını karşıladığını açıkladı. Toplamda 645 milyon 269 bin 922 TL’lik bir kaynak ayıran bakanlık, ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli uzatmaya devam ediyor.