Aylık 600 Lira Yardım 4 Milyon Haneye Başvuruları Başlıyor Başvuru Şartları

Hükümet tarafından duyurulan 4 Milyon haneye sosyal yardım başvuruları bugün başlıyor başvurular e-Devlet ve SYDV’ler üzerinden yapılacak. Kimler başvuru yapabilecek.

Aylık 600 Lira Yardım 4 Milyon Haneye Başvuruları Başlıyor Başvuru Şartları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 4 milyon haneye verilecek sosyal yardım başvuruları bugün itibariyle başlıyor. 15 milyar değerindeki paket 1 yıl boyunca ödenecek.

Ne Kadar Ödeme Yapılacak

İhtiyaç sahibi aileler için aylık 450 ile 600 lira arasında bir sosyal yardım ödemesi yapılacak. Toplamda yıllık 5 bin 400 ile 7 bin 200 lira arasında değişen bir destek olacak. Destek 12 ay boyunca verilecek.

Kimler Başvuru Yapabilecek

Başvuruyu tüm ihtiyaç sahibi aileler yapabilecek. Bunun yanında mevcutta sosyal yardım  alan ailelerde bu desteğe başvuru yapabilip bu destekten yararlanabilecek.

Başvurular Nasıl Yapılacak

Başvurular iki şekilde yapılacak. İlk seçenekte e-Devlet üzerinden başvurular yapılacak. Sistem erişime açıldığı andan itibaren başvurular alınmaya başlayacak. İkinci seçenekte aileler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından başvurularını yapabilecek.

İlk Ödeme Ne Zaman

Sosyal yardım ödemelerinin ilk aylığı Kurban Bayramından önce verilecek.

Vefat Yardımı Alacaklar

Aile ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez vefat yardımı uygulaması başlatıldı. 15 Nisan 2022 ve sonrasında vefat eden yakınlar için 750 TL nakdi destek verilecek. Başvurular sonucunda ödemeler 1 ay içerisinde yapılacak.

Evde Bakım Alanlara Elektrik Desteği

Cihaza bağımlı yaşayan hastalara da elektrik tüketim desteği veriliyor. Bu destekten Kronik hastalık nedeniyle elektrikli tıbbi cihaz kullanan ihtiyaç sahipleri faydalanabilir. Yeni yapılan düzenleme ile kapsam ciddi şekilde genişletildi. Eskiden Evde Bakım Yardımı alanlar bu destekten faydalanamıyordu. Artık Evde Bakım Yardımı alan engelliler de bu destekten faydalanabilecek. Cihaza bağımlı kronik hasta ihtiyaç sahiplerine hanedeki kişi sayısına göre 216 TL yerine 432 TL'ye kadar elektrik tüketim desteği sağlanıyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /