Aylar Sonra Bir İlk: Gram Altında Sert Yükseliş

Piyasalardan son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre gram altın 287 TL seviyesine kadar yükseldi. İşte gram altın fiyatında son durum.

Aylar Sonra Bir İlk: Gram Altında Sert Yükseliş

Gram altında aylar sonra bir ilk: Sert yükseldi.

Piyasalarda geceyarısı hareketliliği. ABD 'de borsaların işlem yapmaya başlaması ile birlikte altın piyasası hızlı bir şekilde yükselmeye başladı. Sabah saatlerinde 283 TL seviyesinde olan gram altın , gün içinde de yüksek seviyesini korudu.

TÜRKİYE 'DE PİYASALAR KAPANDIKTAN SONRA..

Kapalı çarşıda işlemlerin sona ermesinin ardından altın piyasası yükselişini sürdürdü. Edinilen son dakika bilgilerine göre gram altın , son 4 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. 

İşte gram altında son aylardaki grafik:

Piyasalardan alınan bilgilere göre gram altın 287 TL seviyesine geldi. 

Çeyrek altın 461 TL 'den alınıp 466 TL 'ye yükseldi.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

*Wall Street'in iz sürenleri, Fed'in ABD repo piyasasını sakinleştirmek için aylardır gözlemcilerin dikkatlerini üzerine çeken ve haber manşetlerinde yerini alan likidite enjeksiyonlarından daha fazlasını yapıp yapmadığını görmeye çalışıyor.

*ABD'de tek aile konut satışları, Pazartesi günü açıklanan verilere göre, Kasım'da Ekim ayında aşağı yönde revize edilen verilere göre yüzde 1.3 yükselerek yıllıklandırılmış rakam ile 719,000'e çıktı. Kasım sonu itibariyle üç aylık dönemde ise, satışlar ortalama 720,000 ile 12 yılın en güçlü seviyesinde gerçekleşti.

*Çin hükümeti, gevşek para politikası ve ticaretin daha da serbestleşmesi gibi bir dizi politika adımları atarak ekonominin 2020 yılına güçlü bir başlangıç yapması için çabalıyor.

*Çin, aralarında gıda ve akıllı telefon üretiminde kullanılan parçalar dahil bir dizi mala uyguladığı ithalat tarifelerini düşürdü. Böylelikle dünyanın ikinci en büyük ekonomisi Çin, ABD Başkanı Donald Trump ile ticaret anlaşması için müzakereler yürütürken, aynı zamanda iç talebi artırmak ve ekonomisini açma konusunda istekli olduğunu göstermek için adımlar atıyor.