Ayçiçek Yağı Yüklü İkinci Gemi Rusya’dan Yola Çıktı

Ayçiçek yağı yüklü ikinci gemide Rusya’dan yola çıktı. Gemide 5 bin 753 ton Ayçiçek yağı var ve 17 Marta kadar yerine ulaşması bekleniyor.

Ayçiçek Yağı Yüklü İkinci Gemi Rusya’dan Yola Çıktı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle bölgedeki limanlarda bekletilen gemilerle ilgili açıklama yaptı.

Gelişmeler hakkında bilgi veren Bakan Karaismailoğlu, Azak Denizi'ndeki limanlarda Türkiye'ye gelmek üzere toplam 28 bin ton ayçiçek yağı yüklü 6 geminin, savaş durumu sebebiyle Rusya limanlarında beklediğini hatırlattı.

Gemilerin bulundukları limanlardan 9 Mart'ta kalkış izni aldığını kaydeden Karaismailoğlu, "Bu gemilerden, 6 bin 99 ton ham ayçiçek yağı taşıyan M/T Lilac bu sabah erken saatlerde İstanbul Boğazı'nı geçerek Marmara Denizine açıldı. Varış limanı Mersin'e doğru seyir ediyor. 15 Mart'ta Mersin'e yanaşması planlanıyor" dedi.

Karaismailoğlu, "Bu gemilerden ikincisi olan ve yine 5 bin 753 ton ham ayçiçek yağı taşıyan M/T Mubariz İbrahimov şu an Karadeniz'de seyir halinde. Yarın İstanbul Boğazı'ndan geçecek" diye konuştu.