Atila Sertel'den Emekli Maaşları ve İkramiye Ödemeleriyle İlgili Çağrı

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Türkiye'de emeklilerin açlık sınırının altında yaşadığını, 11 milyon civarında emeklinin 4 milyon 179 binin asgari ücretin altında maaş aldığını hatırlatarak, emekli ikramiyeleri ve maaşlar konusunda mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini söyledi.

Atila Sertel'den Emekli Maaşları ve İkramiye Ödemeleriyle İlgili Çağrı

CHP İzmir Milletvekili Sertel şunları söyledi:

Türkiye'de emekliler açlık sınırının altında yaşıyor. 11 milyon civarında emeklimiz var ve 4 milyon 179 bin 840 emeklimiz asgari ücretin altında maaş alıyor. Emekliler gerçekten Türkiye'de sürünerek yaşıyorlar. İkramiyelerde de emekli ikramiyelerinde de artış yapmadıkları gibi farklı uygulamalar yapıyorlar; kimine 500 lira kimine 750 lira kimine 1.000 lira veriyorlar.

"İKİ KEZ KANUN TEKLİFİ VERDİM"

Kanun teklifi verdim iki kez, gelir adaletsizlikleri önlensin ve ciddi biçimde bu giderilsin diye. 2000 yılı sonrası 5 milyona yakın emeklinin aradaki farkla ilgili büyük sorunları olduğunu anlattık fakat emeklilerin sorunlarını çözmeye saray rejimi hiçbir şekilde yanaşmıyor. Emeklilere insanca yaşam yerine evlerinde hapsi uygun gören, sokağa çıkmayı sınırlı hâle getiren ve emeklilikteki farklı uygulamalarla emekliye dünyayı zindan eden bu iktidarın sona ermesi gerekiyor.