Asgari Ücrette Zamda Üç Rakam Açıklandı Yılbaşında Ne Kadar Zam Yapılacak

Enflasyonun getirdiği hayat pahalılığıyla mücadele etmekte zorlanan vatandaşlar, şimdiden yılbaşında asgari ücrete ne kadar zam geleceğini merak ediyor. Konuyla ilgili üç formül ortaya çıktı. İşte o formüllerdeki rakamlar.

Asgari Ücrette Zamda Üç Rakam Açıklandı Yılbaşında Ne Kadar Zam Yapılacak

Temmuz ayında 5.500 liraya çıkan asgari ücret, vatandaşların artan enflasyonla mücadelesinde yetersiz kalmasına neden oldu. Yılbaşında rakamlara ciddi bir zam bekleyen asgari ücretli vatandaşlar için ortaya üç formül çıktı. Resmi gazetede yayımlanan Orta Vadeli Program (OVP) kapsamı sonrası yeni formüller uzmanlar tarafından hesaplanmaya başladı.

1. Formül: Bu formülde enflasyonun üzerinde bir artışın beklendiği görülüyor. Bu formülde yıllık enflasyon baz alınıyor. OVP kapsamında yüzde 65 hedefinde zam yapılması halinde bu rakam 5.500 TL’den 7 bin 17 TL’ye çıkacak.

2. İkinci Formül: Bu formülde de Temmuz ayı rakamları dikkate alınacak. 6 aylık enflasyon baz alınarak yapılacak zamda temmuz artışı olan yüzde 30’un üzerinde yıllık enflasyon olursa bu sefer rakam 7 bin 425 lira olacak. Bu rakam yuvarlanıp 7.500 TL olarak verilebilir.

3. Üçüncü Formül: OVP kapsamında tahmin edilen hedef olan yüzde 65 yıllık enflasyon oranı baz alınarak zam yapılırsa bu durumda maaşlar 6 bin 600 liraya çıkacaktır.

Ancak ekonomistlerin görüşü, seçimlerinde yaklaşmasıyla beraber enflasyonun üzerinde bir zam yapılacağı yönünde. Genel olarak yılbaşında 7.500 TL seviyelerinde bir asgari ücret rakamının belirleneceği yönünde bir görüş var.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /