Asgari Ücrette İşçinin Talep Ettiği Rakam Belli Oldu

Asgari ücret tespit komisyonu dün son toplantısını yaptı. Türk-İş’in hükümete zam için yaptığı teklif belli oldu.

Asgari Ücrette İşçinin Talep Ettiği Rakam Belli Oldu

İki gün üst üste toplanan asgari ücret tespit komisyonunda konuşulan rakam ortaya çıktı. İşçileri temsilen katılan gruplardan biri olan Türk-İş’in komisyona teklif ettiği rakam açıklandı.

Toplantıda enflasyon verilerini ortaya koyarak açıklama yapan Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat, “Bugün itibariyle 15 milyon 200 bin çalışan var. Bunların 2 milyon 200 bini örgütlü. İnsanca yaşayabileceğimiz bir ücreti ifade ettik. Geldiğimiz noktada işverenlerin istekleri oldu. 6 bin 391 lira açlık sınırını ifade ettik, bunun altında kalmasın dedik. Enflasyon oranlarını ifade ettik, toplantımızda bunları görüşeceğiz” ifadelerini kullandı.

Gündemde konuşulan yüzde 25 zam ve 5 bin 500 TL’lik bir rakamın tartışmaya açık olmadığını belirten Türk-İş Hem prim desteği hem de asgari ücretten alınan vergiden vazgeçilmesiyle, asgari ücretin işverene maliyetinin, net ücrete artış olarak yansıması formülüne de sıcak bakıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklayacak

Toplantıda çıkan kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak. Kararı değerlendirecek Erdoğan’ın son değerlendirmeyi yaptıktan sonra asgari ücret zammını açıklaması bekliyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /