Asgari Ücrette Açıklamalar Art Arda Gelmişti! Kritik Toplantı Bugün Yapılacak (İşte Son Açıklamalar)

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2020 yılı asgari ücretini belirlemek için 2 Aralık'ta yaptığı toplantının ardından bugün Türk-İş'in genel merkezinde ikinci toplatısını yapacak. Toplantının saat 14.00'te başlaması bekleniyor. Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 23. Olağan Genel Kurulu'n ardından yeni dönemin ilk ziyaretini TÜVASAŞ'a yapmış burada asgari ücretle ilgili kendisine yöneltilen soruları da yanıtlamıştı. Türk İş Genel Başkanı Atalay, asgari ücretle ilgili söylenebilecek en m

Asgari Ücrette Açıklamalar Art Arda Gelmişti! Kritik Toplantı Bugün Yapılacak (İşte Son Açıklamalar)

TÜRK İŞ 2578 TL KONUSUNDA KARARLI

Atalay, "Toplumun gözü bizim üzerimizde; 51 bir tarafta, 49 bir tarafta. Birine bir şey söylüyorsun diğeri de alıyor. Sussan olmuyor, zaten susmaya da niyetim yok. Gücüm neye yetiyorsa yıkmadan, kırmadan, hakaret etmeden elimden geleni yaparım. Ben bugün buraya evime geldim sizi görmeye, bir çay içip gideceğim. Asgari ücretle ilgili söyleyeceğimi söyledim, benim ifadem yaşam maliyetinin resmi olarak 2 bin 578 olarak belirlendi. Bu rakamın altında olursa biz masada olmayacağız, bugün bir daha söylüyorum. Bugün asgari ücret Türkiye’de 20 milyonu ilgilendiriyor. İnşallah bizim dediğimiz noktada buluşulur da insanların mutlu olduğu bir şeyin altına imza atarız." ifadelerini kullandı. Asgari ücretin 2578 TL olması halinde işçi çıkarmaların meydana gelebileceğini, ilgili ücretin çok yüksek olacağına yönelik eleştirilere de yanıt veren Türk İş Genel Başkanı, "kendileri bu parayla geçinsinler de görelim" şeklinde yanıt verdi. Türk İş Genel Başkanı, "Ben hep söylüyorum, bu parayı onlara verelim 1 ay ya da 2 ay denesinler; geçiniyorlarsa hep beraber susalım. En azından bunu söyleyenler deseler ki bu para az, elimizden geleni vereceğiz deseler hiç sorun olmayacak. Bende dahil kapatsınlar bizi bir yere bakalım bu paraya geçinebiliyor muyuz?" ifadelerini kullandı.

YENİ ARKADAŞLAR EDİNİP, GÜNDEMDEKİ SON DAKİKA GELİŞMELERİNİ, PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ TARTIŞMAK İÇİN TIKLA VE GRUBUMUZA KATIL.

TİSK'İN 2 BİN 200 TEKLİF EDECEĞİ ÖNE SÜRÜLÜYOR

TİSK'in asgari ücret pazarlıklarında ekonomideki son durumu gerekçe göstererek yüzde 9 oranında bir zam ile pazarlığa oturmayı hedeflediği, 2 bin 200 TL'lik bir ücrete evet demeye hazır oldukları öne sürüldü. Yenişafak'taki iddialara göre TİSK 2020 yılı için yüzde 14'ün üzerine çıkmayı düşünmüyor.

AK PARTİ'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMALARI

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, asgari ücret tespit komisyonunun ilk toplantısının ardından asgari ücret pazarlıklarına ilişkin partisinin MYK toplantısı sonrasında değerlendirmelerde bulunmuş, yıllardır asgari ücret konusunda hiç bir tarafın tam istediğinin olmadığını, belli bir mutabakatla bu görüşmelerin sona ermesini beklediklerini söyledi.

ASGARİ ÜCRETLE İLGİLİ SON DAKİKA GELİŞMELERİNİ VE AÇIKLAMALARINI YOUTUBE ÜZERİNDEN TAKİP EDEBİLİRSİN. TIKLA VE ABONE OL.


DİSK 3 BİN 200 TL TALEP EDİYOR

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu,  asgari ücret ile ilgili geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısında 2020 yılı için asgari ücretin en az 3 bin 200 TL olması gerektiğini söylemişti. Çerkezoğlu, "Bir ailede iki kişinin çalıştığı varsayılırsa asgari ücretin yoksulluk sınırının yarısından daha az olmamasını gerektiğini ifade ediyoruz. Asgari ücret talebinde esas aldığımız ikinci esas ise, kişi başına milli gelir artışıdır. Cumhurbaşkanlığının 2020 yıllık programındaki kişi başına milli gelir hesabı dikkate alınmaktadır. Bu iki yöntemin ortalaması, yani hem geçim ücreti olmasını hem de milli gelir artışını dikkate aldığımızda DİSK olarak 2020 yılı asgari ücretinin en az net 3200 TL olması gerektiğini söylüyoruz." demişti.

SAADET PARTİSİ'NDEN ASGARİ ÜCRET ÇIKIŞI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, asgari ücretle ilgili, "Tabi sene sonu yaklaşıyor, asgari ücret zam konusu yine gündemimizde... Asgari ücret tespit komisyonu ilk toplantısını yaptı. Bu toplantı gerçekleşirken bazı hususlara mutlaka dikkat etmek icap eder. Şu anda Türkiye'de açlık sınırı 4 kişilik bir ailenin 2012  lira, yoksulluk sınırı ise  6849 lira olarak belirlenmiş gözüküyor. Bizi esas üzen hayrette bırakan konu. Asgari ücretin her dönemde açlık sınırı üzerinden pazarlık edilmesi." demişti.