Asgari ücretliye bayram müjdesi! Sendikalar masaya oturmaya başladı: Asgari ücrete yüzde 40 zam duyuruldu

Asgari ücretliye sevindiren haberler gelmeye başladı. Bayram öncesinde asgari üğcrete yüzde 40 zam duyurusu yüzleri güldürdü. Peki ne kadar olacak?

Asgari ücretliye bayram müjdesi! Sendikalar masaya oturmaya başladı: Asgari ücrete yüzde 40 zam duyuruldu

Asgari ücret zammında son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koymuştu ve Temmuz ayında zam yapılacağını belirtmişti. Asgari ücrete seçim zammının gelip gelmeyeceği araştırılırken sendikaların masaya oturmaya başladığı ve taban aylıklara yüzde 40 zammın konuşulduğu ifade edildi. 

Asgari ücrete zammı bekleyen milyonlarca çalışan temmuz ayını beklemek istemiyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin daha önceki açıklamalarında asgari ücret zammı için temmuz ayını işaret etmişti.

GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Son dönemlerde asgari ücret zammı gündemden düşmediği belirtilerek emekliye yapılan taban maaş artışı sonrası milyonlarca Asgari ücretli de geçim sıkıntısı çektiklerini belirterek seçim öncesi zam talep edildiği bildirildi. Bununla beraber Cumhurbaşkanı Erdoğan Geçtiğimiz günlerde asgari ücret zammı için Temmuz ayına işaret etmişti. Maaşların belirlenmesi için birçok beleidye ve sendika tarafından masaya oturulmaya başlandığı bildirildi. Bu görüşmeler ile asgari ücret zammı için umutların arttığı bildirildi.

12 BİN LİRAYA DAYANACAK 

Asgari ücret zammı son dakika haberleri yakından takip edilirken Temmuz ayı için rakamlardan netleşmeye devam ettiği bildirildi. Uzmanlar tarafından bu konuda hesaplamalar ve açıklamalar yapılıyor. Uzmanlara göre asgari ücrete yüzde 40 zam bekleniyor. Bu zam gerçekleşirse asgari ücret 12 bin liraya yaklaşacak.

Bu konuda bir gelişme olduğunda veya bir açıklama yapıldığında okuyucularımızı anlık  olarak haberdar edeceğiz.