Asgari Ücretlinin Beklediği Haber Geldi Asgari Ücrette İlk Toplantının Tarihi Belli Oldu

Yaklaşık 7 milyon asgari ücretli için önemli bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile işveren temsilcilerinin görüşeceği tarih açıklandı.

Asgari Ücretlinin Beklediği Haber Geldi Asgari Ücrette İlk Toplantının Tarihi Belli Oldu

Aralık ayına gireceğimiz bu günlerde asgari ücret tespit çalışmaları hız kazandı. İşveren temsilcileri TÜRK-İŞ ve TİSK başkanları, 1 Aralık Perşembe günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir araya gelecek.

Bakan Vedat Bilgin, 1 Aralık Perşembe günü TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ile bir araya gelecek.

Farklı zam senaryolarının konuşulduğu asgari ücrete Asgari Ücret Tespit Komisyonu kurulacak. Yapılacak anketlerinde değerlendirilmesiyle asgari ücrete 2023 zammı için rakam belirlenecek.

Normal şartlarda yıllık olarak belirlenen asgari ücret, enflasyonun etkisiyle de Temmuz ayında bir kez daha zamlanarak 5.500 liraya çıkarılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet temsilcileri, asgari ücrete gelecek zammın enflasyonun etkisini kıracak, vatandaşı enflasyona ezdirmeyecek bir rakam olacağını açıklamıştı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /