Asgari Ücretliler Dikkat: Maaş Düşecek

Asgari ücretli vatandaşları üzen son dakika haberi geldi. Yüz binlerce asgari ücretli , Ekim ayında yüzde 20 'lik vergi dilimine gireceği için maaşlarda düşüş olacak. İşte detaylar.

Asgari Ücretliler Dikkat: Maaş Düşecek

Asgari ücretliyi üzen haber.

Yüz binlerce asgari ücretli , bu aydan sonra yıl sonuna kadar yüzde 20 'lik vergi dilimine dahil oluyor. Vergi dilimine dahil olan asgari ücretlilerin maaşlarından 28 ile 78 lira arasında bir kesinti olacak. Bu kesinti sadece evli ve çocuklu asgari ücretlilerden alınacak. 

Asgari ücretle çalışan işçilerden evli ve çocuklu olan çalışan personeller, bu aydan sonra yüzde 20 'lik gelir vergisi dilimine girecekler. Vergi dilimine girecekleri için asgari ücretlilerin  asgari geçim indirimi ile birlikte ellerine geçen toplam para azalacak.

Asgari ücretle çalışan ve evli-çocuklu olan personellerin ellerine geçen para, vergi dilimi kesintisi nedeniyle 28 lira ile 78 lira arasında azalacak. 

Habertürk’ten Ahmet Kıvanç, bugün kaleme aldığı yazısında detayları aktardı.

GELİR VERGİSİ KESİNTİ MİKTARLARI

Gelir Vergisi Kanunu'na göre 2019 yılında, yılda 18 bin liraya kadar olan ücret gelirlerinde yüzde 15; 18-40 bin TL arasında olan ücret gelirlerinde yüzde 20; 40 ila148 bin TL arasındaki ücret gelirlerinde yüzde 27; 148 bin lirayı aşan ücret gelirlerinde ise yüzde 35 oranında vergi uygulaması yapılıyor.

EVLİ VE ÇOCUKLU ASGARİ ÜCRETLİLERİN MAAŞLARI EKSİK YATACAK

Gelir vergisi diliminde yaşanan artış, çocuk sayısı fazla olan çalışanları etkileyecek. Eşi çalışmayan 3 çocuklu bir asgari ücretli ocak ayından bu yana AGİ ile birlikte net 2 bin 155 TL maaş alıyordu.  İşçinin net ücreti bu ay 2 bin 76 TL ’ye, kalan aylarda da 2 bin 46 TL seviyesine kadar düşecek.

Eşi çalışmayan 2 çocuklu bir işçinin ocaktan beri 2 bin 116 TL olan net ücreti de bu ay 2 bin 38 TL’ye, ekimden itibaren de 2 bin 20 TL’ye gerileyecek.

Kadın-erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için >> TIKLA KATIL

ASGARİ ÜCRET HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA