Asgari Ücretli, Memur ve Emekli Bugüne Kilitlendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün kabinesini topluyor. Bugün kabinenin masasına milyonlarca emekli, memur ve asgari ücretli için Ocak ayında verileceği öne sürülen refah payı zammı gelmesi bekleniyor.

Asgari Ücretli, Memur ve Emekli Bugüne Kilitlendi!

Asgari Ücretli, Memur ve Emekli Bugüne Kilitlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün kabinesini beştepe'de topluyor. Bugün kabinenin masasına milyonlarca emekli, memur ve asgari ücretli için Ocak ayında verileceği öne sürülen refah payı zammı gelmesi bekleniyor. 

Memur, emekli ve işçi için refah payı masada 

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan kabinenin masasında gelmesi beklenen önemli konulardan birisi de Ocak ayında enflasyon farkı, toplu sözleşme zamlarına ilaveten çalışanlara verilmesi planlanan refah payı zammı olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde memur ve emekli için refah payı zammı hususunda kurmaylarını uyarmış ve çalışmaların başlaması talimatını vermişti. Bugün yapılan kabine toplantısında Çalışma Bakanının bu konu ile ilgili olarak Erdoğan'a bilgilendirme yapması bekleniyor. Ayrıca kulislerde memur ve emekli için Ocak ayında yüzde 5 ila yüzde 10 arasında refah payı zammının verileceği de konuşulanlar arasında. 

Memurlar için enflasyon farkı şimdiden oluştu

Öte yandan TÜİK tarafından enflasyon verileri aylık olarak açıklanmaya devam ederken, son açıklanan Ekim enflasyonu ile birlikte gerçekleşen 4 aylık toplam enflasyon  yüzde 10,59 oldu. Temmuz ayında yüzde 7 zam alan memurlar için şu anda yüzde 3,59'luk enflasyon farkı zammı da oluşmuş oldu. Bundan sonra ki Kasım ve Aralık aylarında TÜİK tarafından açıklanan resmi enflasyon rakamlarının bu oran üzerine eklenmesiyle birlikte memurlara verilecek enflasyon farkı zammı da netlik kazanacak. Memurlara verilecek enflasyon farkı zammı üzerine , toplu sözleşme zammı olan yüzde 7'lik oranda eklenecek toplam zam oranı netlik kazanmış olacak.