Asgari Ücretli İçin Masadaki Ek Zam Rakamları Belli Oldu!

Son günlerde sık sık gündeme gelen asgari ücretliye ek zam için ikinci rakamın belli olduğu belirtildi.

Asgari Ücretli İçin Masadaki Ek Zam Rakamları Belli Oldu!

Yapılan açıklamalar ve tahminlere göre asgari ücretli için de temmuz ayı ek zam ihtimali oldukça güçlendi. Temmuz ayı için yapılacak olan enflasyon açıklaması sonrası zam konusunun da netleşeceği öngörülüyor. Bu süreçler devam ederken ücret konusu için iki rakam öne çıkıyor.

Asgari ücret için son açıklamalar şu şekildeydi:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Temmuz ayında sadece enflasyona karşı düzenlemeleri yapmayacağız. Emekçilerimizi korumak için pek çok şey yapacağız. Emeklileri de koruyacağız onlar için de hazırlıklar var." demişti.

AK Partili Özlem Zengin yaptığı net bir şey söylemeyeceğini belirterek, "Ben böyle bir şey söyleyemeyeceğim. Sayın bakan henüz elimizde böyle bir çalışma yok demişti. Şu an bildiğim kadarıyla arkadaşlarımız her halükarda bunun değerlendirmesini yapıyorlar" demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise kabine toplantısı  sonrası yaptığı basın açıklamasında, "Dar gelirli vatandaşlarımızın alım gücündeki düşüşün farkındayız. Yılbaşında asgari ücretten işçi, memur, emekli maaşlarına kadar geniş alanda ciddi artışlar yaptık. Temmuz ayında enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle alım gücünü daha da iyileştireceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

CHP'li Veli Ağbaba, "Asgari ücretli, geçtiğimiz yıla kıyasla aynı oranda ekmek almak isterse asgari ücret en az 5 bin 225 TL olmalıdır” diyerek asgari ücretin 5 bin 225 TL olması gerektiğinin altını çizmişti.

Edinilen bilgilere göre zam oranları için iki rakam üzerinde durulduğu öğrenildi. Bunlardan ilki 750 lira, ikincisi ise 1000 lira.

750 TL zam gelirse, asgari ücret 2022 yılının ikinci yarısında 5 bin 3 TL olacak.

1000 TL zam gelmesi durumunda ise asgari ücret 5 bin 253 lira olacak.